Sport

Când se joacă România – Ungaria în grupele principale la Campionatul European de handbal!

11.12.2018 | 20:27
Cand se joaca Romania  Ungaria in grupele principale la Campionatul European de handbal

Partida România – Ungaria, ultima din cadrul grupelor principale la Campionatul European de handbal feminin, se joacă miercuri, 12 decembrie, de la ora 19.00, în sala Palais Des Sports Jean Weille din Nancy. Tricolorele vin cu un moral bun după victoria cu Spania, scor 27-25.

România a avut parte de un debut perfect la Euro 2018, victorie 31-28 cu Cehia, reușind astfel să își ia revanșa după înfrângerea din optimile de finală ale Campionatului Mondial din 2017. În cea de-a doua partidă a Grupei D, tricolorele au trecut de Germania cu scorul de 29-24, după o evoluție convingătoare. Reprezentativa antrenată de Ambros Martin a obținut calificarea în faza grupelor principale încă după acest meci.

Când se joacă România – Ungaria la Campionatul European de handbal

A urmat meciul împotriva Norvegiei și nimeni nu dădea nicio șansă româncelor în fața unei echipe care a disputat de-a lungul istoriei 10 finale de Campionat European și a reușit să câștige 7 dintre ele. În plus, România nu mai învinsese Norvegia de 8 ani. Tricolorele s-au mobilizat exemplar și au învins naționala scandinavă cu 31-23, lucru care l-a făcut pe selecționerul Thorir Hergeirsson să recunoscă la finalul partidei că tripla campioană mondială și în același timp dublă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice nu a avut nicio șansă în fața României.

A urmat primul meci din faza grupelor principale ale competiției, cu Olanda, partidă pe care elevele antrenate de Ambros Martin au abordat-o mult mai relaxate și au pierdut-o cu 29-24. Fetele noastre au avut un început de meci slab și, deși au echilibrat jocul, nu au reușit să revină pe tabela de marcaj. În cea de-a doua partidă din această fază, România a întâlnit Spania. După o repriză slabă, încheiată cu scorul de 12-10 pentru iberice, fetele noastre au întors meciul și s-au impus cu 27-25. Partida România – Ungaria, ultima din cadrul grupelor principale, se joacă miercuri, 12 decembrie, de la ora 19.00, în sala Palais Des Sports Jean Weille din Nancy. România joacă împotriva Ungariei pentru un loc în semifinalele Euro 2018.