Fotbal intern

Când se joacă Sabail – U Craiova în turul 1 preliminar din Europa League

18.06.2019 | 16:51
Cand se joaca Sabail  U Craiova in turul 1 preliminar din Europa League

U Craiova și- aflat adversara din primul tur preliminar al Europa League. După două sezoane consecutive în care au intrat în turul 3 preliminar, oltenii sunt nevoiți acum să își înceapă aventura în cupele europene foarte repede. 

Când se joacă Sabail – U Craiova în turul 1 preliminar din Europa League

Pentru antrenorul Corneliu Papură se anunță o misiune dificilă. Deși i s-au promis transferuri, Craiova nu a făcut deocamdată nicio mișcare importantă în perioada de mercato din această vară. Echipa care s-a calificat în Europa League după ce Viitorul a reușit să câștige Cupa României a primit o veste proastă la finele stagiunii precedente: golgheterul Elvir Koljic s-a operat și va reveni la parametri optimi abia din luna octombrie.

Oltenii au avut noroc la tragerea la sorți, urmând a se duela cu azerii de la Sabail. Mai mult, prima manșă va avea loc în deplasare, returul fiind programat o săptămână mai târziu în Bănie.

  • Sabail – U Craiova – meci tur, 11 iulie
  • U Craiova – Sabail – meci retur, 18 iulie

Lista celor 6 posibile adversare ale oltenilor

Înainte de tragerea la sorți, Craiova a fost repartizată în urna 9. Având un coeficient infim, oltenii nu au reușit să intre pe lista capilor de serie. Cinci adversare posibile au avut pentru primul tur preliminar: pe Hapoel Beer Sheva din Israel, pe AEK Larnaca din Cipru, pe Domzale din Slovenia, pe Pyunik din Armenia, pe Sabail din Azerbaidjan și pe Buducnost din Muntenegru.

Craiova a întâlnit doar adversari de top în precedentele două sezoane. În stagiunea 2016/17 s-a duelat cu AC Milan, nereușind să-i marcheze vreun gol, iar anul trecut a fost eliminată de Leipzig, formație împotriva căreia a marcat atât în tur, cât și la retur, însă soarta calificării nu a fost pusă vreun moment la îndoială.

Oltenii au pierdut jucătorii importanți în ultimii doi ani, precum Mitriță, Băluță, Gustavo sau Screciu, însă s-au ales cu sume importante de bani de pe urma lor. Astfel, e de așteptat ca U Craiova să realizeze cel puțin un transfer notabil în această vară.

Viitorul este singura echipă dintre cele patru reprezentate ale României care va intra în turul 2 preliminar al cupelor europene.