Sport

Când se joacă Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Voluntari, finala Cupei României 2022! S-au pus în vânzare biletele! Cât costă un tichet pe „Giulești”

Sepsi Sfântu Gheorghe - FC Voluntari este finala Cupei României 2022, meci care se va disputa pe stadionul "Giuleşti". Arena Rapidului a fost inaugurată la finalul lunii martie.
14.05.2022 | 16:42
Cand se joaca Sepsi Sfantu Gheorghe  FC Voluntari finala Cupei Romaniei 2022 Sau pus in vanzare biletele Cat costa un tichet pe Giulesti
Sepsi Sfântu Gheorghe şi FC Voluntari se vor lupta în finala Cupei României (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT
14-05-2022
13:42

S-au pus în vânzare biletele pentru finala Cupei României. Ce preț au tichetele

Federația Română de Fotbal a anunțat că a scos la vânzare biletele pentru finala Cupei României, FC Voluntari – Sepsi OSK, care se joacă joi, 26 mai, de la ora 20:30. Prețul unul bilet este de 50 de lei (tribună), tichetele putând fi achiziționate de pe site-urile bilete.ro și bilete.frf.ro. Copiii cu vârstă sub 14 ani au acces la gratuit la meciul de pe Giulești.

„Copiii cu vârsta sub 14 ani au acces gratuit în zona destinată familiilor ‘Tribuna 2 Family Zone’, alegând tipul biletului (copil) în efectuarea comenzii. Datele copiilor trebuie, de asemenea, introduse în comandă pentru a le fi eliberate bilete cu valoare zero.

Accesul pe stadion al fiecărei persoane, indiferent de vârstă, se face în baza unui bilet valabil în format digital sau printat și a actului de identitate.

Finala Cupei Elitelor U19: Csikszereda – Sepsi

Joi, 19 mai, cu începere de la ora 15:30, în deschiderea marii finale a Cupei României, își va stabili câștigătoarea, tot pe stadionul Giulești, competiția dedicată juniorilor sub 19 ani. În finala Cupei Elitelor U19 se întâlnesc AFK Csikszereda și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Accesul la meciul juniorilor este gratuit, însă fiecare participant la eveniment trebuie să aibă asupra sa, în format fizic sau electronic, un bilet cu valoare zero. Acestea pot fi rezervate numai de pe site-ul bilete.frf.ro.

Așadar, intrarea la meci se face doar în baza unui tichet (cu valoare zero) valabil, indiferent de vârsta participanților. Biletele pentru finala Cupei Elitelor U19 nu sunt valabile și pentru finala Cupei României, care va începe în aceeași zi, de la ora 20:30”, e anunțul publicat pe frf.ro.

 

Sepsi Sfântu Gheorghe şi FC Voluntari sunt echipele calificate în finala Cupei României din sezonul 2021-2022. Pentru a ajunge în ultimul act, covăsnenii au eliminat-o în semifinale pe U Craiova, în timp ce FC Voluntari a trecut de FC Argeş.

Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Voluntari, finala Cupei României 2022. Când are loc meciul pentru trofeu

Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Voluntari, finala Cupei României 2022, se va juca pe 19 mai, de la ora 20:30, pe stadionul “Giuleşti”, arenă inaugurată la finalul lunii martie. Gazda meciului decisiv are o capacitate de 14.047 de locuri şi a costat în jur de 67.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Pentru FC Voluntari este a doua finală din istorie, după cea câştigată în sezonul 2016-2017. În urmă cu cinci ani, ilfovenii au cucerit trofeul la loviturile de departajare în faţa Astrei Giurgiu. La capătul celor 120 de minute, scorul a fost egal, 1-1, iar echipa antrenată pe atunci de Claudiu Niculescu s-a impus la penalty-uri, unde Alexandru Stan a fost singurul care a ratat.

Şi pentru Sepsi Sfântu Gheorghe va fi a doua finală de Cupa României, după cea jucată în sezonul 2019-2020. Covăsnenii au ratat trofeul după ce FCSB i-a învins în ultimul act de acum doi ani, cu un gol al lui Dennis Man.

ADVERTISEMENT

Câştigătoarea Cupei României se va califica direct în turul 2 preliminar al Conference League şi se va afla în urna a 2-a pentru tragerea la sorţi. Sepsi Sfântu Gheorghe a participat în cupele europene din actualul sezon, însă nu a adunat destule puncte încât să aibă propriul coeficient, astfel că-l va prelua pe cel al României (3,430). FC Voluntari nu a mai jucat niciodată în Europa şi acest scenariu i se va aplica şi ei, dacă va câştiga trofeul.

Parcursul celor două până în finala Cupei României

FC Voluntari a intrat în 16-imile de finală ale Cupei României, unde a învins-o pe Șomuz Fălticeni, echipă din Liga 3, scor 4-1. În optimile de finală, ilfovenii au profitat de criza de efectiv a celor de la FCSB, după un focar de COVID-19, şi au câştigat meciul la “masa verde”, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. Apoi, în sferturi, FC Voluntari a trecut de FC Buzău, scor 1-0, pentru ca în semifinale s-o elimine pe FC Argeş, 2-0 şi 1-0.

ADVERTISEMENT

Sepsi Sfântu Gheorghe a început parcursul în Cupa României cu eliminarea Farului, scor 1-0, în 16-imile de finală. Tot din Liga 1 au venit adversarele din optimi şi sferturi: 1-0 cu FCU Craiova şi 1-0 cu Chindia. În semifinale, covăsnenii au învins-o în tur, pe teren propriu, pe U Craiova, scor 2-1, iar calificarea a fost obţinută în Bănie, după 1-0.

Finala Cupei României revine în Bucureşti după patru ani

Finalele din ultimele trei sezoane s-au jucat la Ploieşti, pe stadionul “Ilie Oană”, iar Bucureştiul a găzduit ultimul decisiv în sezonul 2017-2018. În urmă cu patru ani, finala s-a jucat pe Arena Naţională, iar U Craiova a câştigat trofeul după un meci cu Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

În trecut, vechea arenă a Rapidului a fost gazdă pentru două finale ale Cupei României. Prima s-a jucat în 1938, când giuleştenii au învins-o pe CAM Timişoara şi au câştigat trofeul. Doi ani mai târziu, în 1940, Rapid şi Venus au oferit o finală de poveste, rejucată de trei ori. A doua rejucare, terminată la egalitate, scor 2-2, s-a jucat pe “Giuleşti”, în timp ce restul s-au disputat pe ONEF, fostul stadion “Republicii”.

ADVERTISEMENT
Tags: