Sport

Când se joacă și cine transmite la tv CFR Cluj – Pyunik Erevan, manșa secundă din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor. Lună de foc pentru campioana României

Manșa secundă a meciului CFR Cluj - Pyunik Erevan, din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, se va disputa miercuri, 13 iulie, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”.
06.07.2022 | 10:05
Cand se joaca si cine transmite la tv CFR Cluj  Pyunik Erevan mansa secunda din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor Luna de foc pentru campioana Romaniei
Manșa secundă a meciului CFR Cluj - Pyunik Erevan, din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, se va disputa miercuri, 13 iulie, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”
ADVERTISEMENT

Ardelenii au remizat în tur, în Armenia, scor 0-0, într-un meci în care deși au avut cele mai mari ocazii nu a reușit să convingă.

Unde se poate vedea manșa secundă a meciului CFR Cluj – Pyunik Erevan din Liga Campionilor

Calificarea în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor din meciul CFR Cluj – Pyunik Erevan se va decide pe terenul campioanei României. Partida retur este programată pentru miercuri, 13 iulie, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea de pe arena ”Dr. Constantin Rădulescu” va fi transmisă în direct de postul Digi Sport 1, dar meciul și toate detaliile din Gruia pot fi urmărite în format LIVE TEXT și pe FANATIK.RO.

Partida retur va fi arbitrată de o brigadă din Italia, avându-l la centru pe Michael Fabbri. Acesta va fi ajutat de asistenții Marco Bresmes și Domenico Palermo, iar arbitru de rezervă va fi Alessandro Prontera.

ADVERTISEMENT

În cazul unei calificări în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, CFR Cluj va primi un premiu de 100.000 de euro. Această sumă se acordă pentru primele trei tururi preliminare, însă odată cu accederea în play-off miza crește simțitor.

CFR Cluj poate juca 17 meciuri în două luni

La startul sezonului 2022-2023, CFR Cluj a intrat în preliminariile Ligii Campionilor cu 19,500 puncte, iar trecutul o ajută să adune puncte şi în această stagiune. Campioana României nu are de apărat niciun punct pentru sezonul 2017-2018, cel care iese de pe listă la calcularea coeficientului UEFA pentru stagiunea 2023-2024.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj are un parcurs foarte dificil spre grupele Ligii Campionilor, iar în turul 3 şi în play-off poate avea adversari imposibili. Dacă va reuşi o minune, formaţia din Gruia va primi 4,000 puncte, bonus pentru calificarea în faza grupelor. Astfel, campioana României ar ajunge la 23,500 puncte şi ar mai putea aduna puncte în funcţie de rezultatele obţinute.

Campioana României are parte de un program solicitant în perioada următoare. Pe lângă meciurile din Superliga, care va începe în weekend-ul 16-17 iulie, ardelenii vor juca în Supercupa României şi vor avea de dus o bătălie dificilă în cupele europene. În total, în două luni, formaţia din Gruia ar putea să joace 17 meciuri.

ADVERTISEMENT

Dacă se va califica în turul 2 al Ligii Campionilor, CFR Cluj o va întâlni pe câştigătoarea dublei dintre F91 Dudelange şi FK Tirana. În caz contrar, dacă va fi eliminată în turul 1 din Champions League, ardelenii vor juca în turul 2 din Conference League cu Inter Club d’Escaldes (Andorra).

  • Pyunik Erevan – CFR Cluj (5 iulie, turul 1 Liga Campionilor)
  • CFR Cluj – Sepsi Sfântu Gheorghe (9 iulie, Supercupa României)
  • CFR Cluj – Pyunik Erevan (13 iulie, turul 1 Liga Campionilor)
  • CFR Cluj – Rapid (16 iulie, Superliga)
  • prima manşă turul 2 Liga Campionilor (19-20 iulie) / prima manşă turul 2 Conference League (21 iulie)
  • FCU Craiova – CFR Cluj (23 iulie, Superliga)
  • manşa retur din turul 2 Liga Campionilor (26-27 iulie) / manşa retur din turul 2 Conference League (28 iulie)
  • CFR Cluj – CS Mioveni (30-31 iulie, Superliga)
ADVERTISEMENT