Sport

S-a tras la sorți ordinea meciurilor din barajele pentru promovare/menținere în SuperLiga. Dinamo joacă prima partidă „acasă”. Update

S-a tras la sorți ordinea celor două meciuri din barajele pentru promovare sau menținere în SuperLiga. Dinamo va juca primul meci cu FC Argeș pe teren propriu.
22.05.2023 | 13:53
Sa tras la sorti ordinea meciurilor din barajele pentru promovarementinere in SuperLiga Dinamo joaca prima partida acasa Update
A fost stabilită ordinea meciurilor la barajul pentru menținere/promovare în SuperLiga. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
22-05-2023
11:04

S-a tras la sorți ordinea meciurilor de baraj pentru promovarea/menținerea în SuperLiga

Casa Fotbalului a găzduit, luni, 22 mai, tragerea la sorți a ordinii partidelor pentru promovarea/menținerea în SuperLiga. Gloria Buzău o înfruntă pe UTA Arad, în timp ce Dinamo se duelează cu FC Argeș. 

Meciul tur dintre formația lui Ovidiu Burcă și Bogdan Vintilă va avea loc pe terenul „câinilor”, în timp ce returul urmează să se dispute o săptămână mai târziu la Pitești. 

Tur

  • Dinamo – FC Argeș
  • Gloria Buzău – UTA Arad

Retur

  • FC Argeș – Dinamo
  • UTA Arad – Gloria Buzău

Meciul tur din primul baraj de promovare/menținere în SuperLiga este programat să se dispute sâmbătă, 27 mai, de la ora 20:30, în timp ce turul celui de-al doilea baraj va avea loc luni, 29 mai, ora 20:00.

Datele și orele de disputare ale celor două partide sunt fixe, însă deținătorii drepturilor TV urmează să stabilească meciurile. 

21-05-2023
12:42

Dinamo - FC Argeș, în barajul pentru SuperLiga

Ultima etapă a play-off-ului din Liga 2 Casa Pariurilor a stabilit meciurile care se vor desfășura în barajul pentru menținere/promovare în SuperLiga.

Dinamo, care a pierdut categoric în ultima etapă cu Poli Iași, se va întâlni cu FC Argeș, în timp ce Gloria Buzău va da piept cu UTA Arad. Prima manșă a acestor întâlniri este programată în perioada 26-28 mai, returul urmând să aibă loc între 2 și 4 iunie.

Luni, 22 mai, de la ora 12:00, la Casa Fotbalului se va trage la sorţi ordinea disputării jocurilor de baraj.

S-au încheiat meciurile decisive din play-out, iar Chindia Târgovişte şi CS Mioveni sunt echipele retrogradate în liga secundă. La baraj vor evolua UTA Arad şi FC Argeş, formaţii care pornesc cu prima şansă împotriva lui Dinamo/Oţelul şi Gloria Buzău.

Când se joacă și cum arată barajele de promovare/retrogradare în SuperLiga după disputarea ultimei etape din play-out

Cele două meciuri de baraj pentru promovare/retrogradare vor avea loc pe 26-28 mai (turul) şi 2-4 iunie (returul), datele exacte urmând să fie anunţate ulterior. Cum arată tabloul meciurilor de baraj:

ADVERTISEMENT
  • FC Argeş – Dinamo/Oţelul Galaţi (26-28 mai turul, 2-4 iunie returul)
  • UTA Arad – Gloria Buzău (26-28 mai turul, 2-4 iunie returul)

În liga secundă, singura necunoscută de la baraj este reprezentată de echipa care va încheia pe locurile 3-4. Dinamo şi Oţelul Galaţi se luptă pentru ultimul loc de promovarea directă, în condiţiile în care CSA Steaua, locul 2, nu are drept de promovare. Unirea Dej nu a obţinut licenţa pentru prima ligă, astfel că a doua formaţie de la baraj este Buzăul.

ADVERTISEMENT

Oţelul Galaţi, în avantaj la egalitate de puncte cu Dinamo

Oţelul are avantaj la egalitate de puncte, iar în acest moment, cu o etapă rămasă de disputat, Dinamo este pe loc de baraj şi va întâlni FC Argeş, dacă nu se va produce rocada între cele două formaţii în ultima rundă.

Până acum, doar Poli Iaşi este sigură de faptul că va evolua în SuperLiga din sezonul viitor. Echipa lui Leo Grozavu va încheia pe primul loc în Liga 2, în condiţiile în care are opt puncte avans faţă de CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

Luni se trage la sorţi ordinea meciurilor! Nu mai există regula golului marcat în deplasare

Luni, 22 mai, de la ora 12:00, la Casa Fotbalului se va trage la sorţi ordinea disputării jocurilor de baraj. Un uşor avantaj va avea formaţia care va găzdui returul pe teren propriu.

Începând din sezonul 2021-2022, regula golului în deplasare a fost eliminată şi din competiţiile FRF. La egalitate perfectă după două manşe, se va merge în prelungiri şi la eventuale lovituri de departajare.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, Chindia Târgovişte a reuşit să se menţină în SuperLiga după ce a învins Concordia Chiajna la baraj. U Cluj a provocat prima retrogradare din istoria lui Dinamo, după ce a învins trecut cu 3-1, la general, de “câini”.

ADVERTISEMENT