Simona Halep

Când se joacă Simona Halep – Ashleigh Barty în turul 2 la Sydney! Ora de start

08.01.2019 | 10:13
Cand se joaca Simona Halep  Ashleigh Barty in turul 2 la Sydney Ora de start

Când se joacă Simona Halep – Ashleigh Barty în turul 2 la Sydney. Marți dimineață s-a stabilit care va fi prima adversară a liderului mondial în 2019. Astfel, Ashleigh Barty a trecut de Jelena Ostapenko, scor 6-3, 6-3, și a obținut calificarea în turul 2 la Sydney, pentru un duel cu Simona Halep. Partida este programată pentru miercuri dimineață, în jurul orei șase. Este a doua partidă de pe arena Ken Rosewall, după duelul dintre Diego Schwartzman și Guillermo Garcia Lopez, care începe la ora 4:00.

Partida disputată în turul 1 de la Sydney, dintre Ostapenko și Barty, a confirmat că letona trece printr-o perioadă foarte grea a carierei. A fost învinsă clar de Monica Niculescu la Shenzhen, și nu a putut opune prea multă rezistență nici contra lui Barty. Ostapenko a făcut de două ori break în primul set, dar și-a pierdut serviciul de nu mai puțin de trei ori. În setul doi, letona nu a mai câștigat pe serviciul lui Barty și a cedat de două ori pe propriul serviciu.

Când se joacă Simona Halep – Ashleigh Barty în turul 2 la Sydney. Simona, victorii pe linie cu Barty

Contra lui Barty, locul 15 în clasamentul WTA, Simona Halep are amintiri plăcute. A întâlnit-o de două ori pe jucătoarea din Australia și s-a impus de fiecare dată în minimum de seturi. Ambele dueluri au avut loc în vara anului trecut, la Cincinnati și la Montreal. Doar că Halep era în mare formă în acea perioadă, ceea ce nu se mai poate spune și acum. Românca vine după o pauză lungă, provocată de problemele la spate, în vreme ce Barty, cu evoluții bune la Cupa Hopman, pare mult mai bine pregătită.

În cazul în care va reuși să o învingă pe Ashleigh Barty, Simona Halep ar putea avea un traseu ceva mai ușor decât s-ar fi așteptat. Asta pentru că rivala cea mai importantă de pe sfertul ei de tablou, Karolina Pliskova, a decis să se retragă de la Sydney. Astfel, Simona ar juca în semifinale cu una dintre Kontaveit, Puig, Siniakova, sau Mertens. În semifinale ar putea avea un duel tare, cu posibile adversare ca Muguruza, Bertens, sau Stephens.