Sport

Când se joacă Simona Halep – Camila Giorgi în turul 1 la US Open. Programul româncelor în runda inaugurală

Simona Halep deschide balul la US Open. O va înfrunta pe Camila Giorgi în primul meci al zilei de luni, 30 august. Și celelalte jucătoare din România și-au aflat programul.
28.08.2021 | 16:58
Cand se joaca Simona Halep  Camila Giorgi in turul 1 la US Open Programul romancelor in runda inaugurala
ADVERTISEMENT

Rămasă în afara topului WTA 10 din cauza accidentării suferite cu mai bine de trei luni în urmă, Simona Halep intră în scenă pe hardul de la US Open mânată de un singur gând: să-și regăsească forma de altădată.

Nu va avea, însă, o misiune deloc ușoară, pentru că în turul inaugural o așteaptă Camila Giorgi, italianca aflată pe locul 36 în ierarhia mondială și încoronată recent campioană la Montreal. Meciul este programat luni, 30 august, la ora 18:00, pe arena Grandstand – a treia ca importanță din complexul de la Flushing Meadows – și deschide, practic, ultimul Grand Slam al anului.

ADVERTISEMENT

Dincolo de fostul lider mondial, vom putea vedea „la lucru” alte trei reprezentante ale României. Este vorba despre Irina Begu, Ana Bogdan și Gabriela Ruse, aflată la prima sa prezență pe tabloul principal al acestui turneu. În schimb, Sorana Cîrstea se vede nevoită să aștepte până marți.

Simona Halep deschide balul la US Open. Organizatorii au anunțat programul complet al româncelor

Deși nu se află încă la forma care a consacrat-o, Simona Halep (13 WTA) are motive de bucurie înaintea meciului din turul inaugural al US Open. Sau cel puțin așa reiese din imaginile surprinse chiar în timpul antrenamentului.

ADVERTISEMENT

Sportiva noastră nu a mai fost nevoită să poarte o fașă pe piciorul drept, semn că se prezintă într-o condiție fizică din ce în ce mai bună. Urmează, însă, un meci extrem de dificil, împotriva Camilei Giorgi, jucătoare care traversează cel mai bun moment al carierei, dar are un joc bazat pe lovituri puternice și încearcă mai mereu să-și adjudece rapid punctele. Tot în cursul zilei de luni, 30 august, își vor face apariția pe hardul de la Flushing Meadows alte trei românce.

Programul complet. Când evoluează reprezentantele noastre în turul inaugural:

  • Simona Halep – Camila Giorgi (Italia): luni, 30 august, ora 18:00
  • Gabriela Ruse – Marketa Vondrousova (Cehia): luni, 30 august, ora 22:00
  • Irina Begu – Andrea Petkovic (Germania): luni, 30 august, ora 22:00
  • Ana Bogdan – Rebeka Masarova (Spania): luni, 30 august, ora 22:00
  • Sorana Cîrstea – Veronika Kudermetova (Rusia): marți, 31 august, ora nu a fost stabilită
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac, avertisment pentru Simona Halep: „Când capul vrea mai mult decât fizicul, te rupi!”

Chiar dacă Simona Halep pare să-și revină după accidentarea suferită cu mai bine de trei luni în urmă, Ion Țiriac se teme că nu va putea face față ritmului cu care ne-a obișnuit. Ba chiar o sfătuiește să nu forțeze deloc în următoarele șase luni.

Aveţi idee cât este de greu numai să visezi la locul 1 mondial? V-aş pune să îl întrebaţi pe Năstase cum e, dar nici el nu ştie cum a ajuns acolo în 1973.

ADVERTISEMENT

Să ajungi numărul 1 în lume e foarte greu, aproape imposibil, în special dacă vii dintr-o ţară ca România. Halep e o excepţie. Acum, trebuie să vedem dacă o ţine şi fizicul.

Nu vreau să mă numesc ”Ion Gură de Aur”, dar şi la Nadal am spus: ”Aoleu, să vedem dacă îl mai ţine fizicul”. Şi văd că nu-l mai ţine.

După părerea mea, Halep trebuie să se gândească la capitolul fizic în următoarele şase luni de zile. Când capul vrea mai mult decât fizicul, te rupi, e simplu”, a declarat fostul mare tenismen român.

ADVERTISEMENT