Sporturi

Când se joacă Simona Halep – Cori Gauff în optimi la Wimbledon 2019! ORA DE START

06.07.2019 | 23:34
Cand se joaca Simona Halep  Cori Gauff in optimi la Wimbledon 2019 ORA DE START

Simona Halep o va întâlni pe Cori Gauff în optimi de finală la Wimbledon 2019. Românca s-a impus în meciul cu Victoria Azarenka, scor 6-3, 6-1, în timp ce jucătoarea de tenis din SUA a trecut de Polona Hercog, scor 3-6, 7-6, 7-5. În următoarea rundă, fostul număr 1 mondial pare că va avea o misiune mult mai uşoară decât în turul 3.


UPDATE, 6 iulie, ora 22:34 / Meciul Simona Halep – Cori Gauff, din optimile de finală de la Wimbledon, se va disputa luni, 8 iulie, în jurul orei 17:00. Întâlnirea este a doua de pe terenul 1, înaintea ei urmând să se joace partida Serena Williams – Carla Suarez Navarro. În ultimul meci de pe terenul 18, nu înainte de ora 18:30, perechea Raluca Olaru/Franco Skugor (România/Croația) va întâlni cuplul american Francis Tiafoe/Venus Williams, în turul doi de dublu mixt. În primul meci de pe terenul 14, de la ora 13:00, Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer se vor întâlni cu argentinienii Maximo Gonzalez și Horacio Zeballos. În meciul doi de pe terenul 7, în jurul orei 15:00, Nicholas David Ionel va da piept cu britanicul Jacob Fearnley în primul tur al juniorilor. Pe terenul 10, de la ora 13:00, al treilea junior român, Nini Gabriel Dică, va juca în primul tur împotriva americanului William Grant.


UPDATE 6 iulie ora 18:00 / Conform tradiţiei, duminica dintre săptămâna 1 şi săptămâna 2 nu vor fi meciuri la Wimbledon. După o zi de pauză, va urma cea la plină zi de la Grand Slamul britanic, celebra “Manic Monday”, în care se vor disputa toate optimile de finală, atât la masculin, cât şi la feminin. Ceea ce înseamnă că programul va fi încărcat pe toate arenele din complexul londonez. Cert este că Simona Halep şi Coco Gauff vor juca în prima parte a zilei, având avantajul unei zile în plus de odihnă faţă de calificatele în optimi de sâmbătă. Organizatorii au anunţat că programul zilei, cu orele de start şi arenele pe care se vor disputa meciurile, va fi dat publicităţii în cursul acestei seri.


Când se joacă Simona Halep – Cori Gauff în optimi de finală la Wimbledon 2019. Sâmbătă va fi anunţat programul

Simona Halep – Cori Gauff se va juca în optimile de finală de la Wimbledon 2019, iar programul va fi anunţat sâmbătă. Cu siguranţă, duelul dintre cele două se va disputa luni, dar sunt şanse mici ca partida să fie programată pe Arena Centrală, unde românca a învins-o pe Victoria Azarenka.

Cori Gauff şi Simona Halep nu s-au mai întâlnit niciodată până în prezent, din moment ce jucătoarea de tenis de 15 ani a debutat în tenisul profesionist în 2018. La Wimbledon 2019, americanca a făcut victime cu nume, printre care se numără Venus Williams, Magdalena Rybarikova şi Polona Hercog.

Când se joacă Simona Halep - Cori Gauff în optimi de finală la Wimbledon 2019 (sursă foto: hepta.ro)
Când se joacă Simona Halep – Cori Gauff în optimi de finală la Wimbledon 2019 (sursă foto: hepta.ro)

De ce nu se joacă duminică la Wimbledon

În mod normal, Simona Halep ar fi trebuit să joace duminică meciul din optimi, însă turneul de la Wimbledon este singurul în care jucătorii au o zi de pauză, chiar în mijlocul competiţiei. Mai exact, duminică este ziua în care nu se joacă la al treilea tuneu de Mare Şlem al sezonului.

Decizia de a nu se juca duminică este veche de zeci de ani, iar motivul este unul simplu. În aceste condiţii, locuitorii zonelor apropiate de Complexul “All England Lawn Tennis and Croquet Club” se pot bucura de o zi liniştită, fără agitaţia adusă de turneul de tenis. În 1991, organizatorii au decis că meciurile vor fi programate duminica doar atunci când ploaia dă peste cap programul. De patru ori s-a întâmplat să se joace în duminica de la mijlocul turneului: 1991, 1997, 2004 şi 2016.