Simona Halep

Când se joacă Simona Halep – Elina Svitolina în semifinale la Wimbledon 2019. ORA DE START

10.07.2019 | 18:19
Cand se joaca Simona Halep  Elina Svitolina in semifinale la Wimbledon 2019 ORA DE START

Când se joacă Simona Halep – Elina Svitolina în semifinale la Wimbledon 2019. Românca, cap de serie numărul 7, a avut un prim set extrem de dificil în sfertul de finală cu chinezoaica Shuai Zhang, dar în cele din urmă s-a impus cu scorul de 7-6 (4), 6-1 și a acces pentru a doua oară în carieră în careul de ași de pe iarba londoneză. Precedenta dată când a ajuns aici se întâmpla în 2014, dar Halep pierdea atunci în fața canadiencei Eugenie Bouchard.


UPDATE, 10 iulie, ora 18.20.  Organizatorii au anunţat ora de start a meciului dintre Simona Halep şi Elina Svitolina! Astfel, românca şi ucraineanca se vor duela în prima semfinală a zilei, pe terenul central de la Wimbledon, de la 15.00, ora României. A doua semifinală, Serena Williams – Brarbora Strycova se va juca după încheierea meciului Halep-Svitolina.


Când se joacă Simona Halep – Elina Svitolina în semifinale la Wimbledon 2019

După victoria încântătoare cu Shuai Zhang, Simona Halep va juca în faza semifinalelor de la Wimbledon 2019 cu Elina Svitolina, a opta favorită a competiției. Ucraineanca a trecut în sferturile de finală de surprinzătoarea cehoaică Karolina Muchova, scot 7-5, 6-4. Svitolina a fost condusă cu 3-1 în primul set și cu 2-0 în manșa secundă, dar de fiecare dată a reușit să întoarcă rezultatul și să obțină o calificare scontată.

Meciul Simona – Elina Svitolina din semifinalele Wimbledon 2019 se va juca joi, pe Arena Centrală, organizatorii urmând să decidă miercuri dacă meciul româncei va fi primul, de la ora 15:00 sau al doilea, după cealaltă semifinală, Serena Williams – Barbora Strycova. Cele două s-au întâlnit de șapte ori în total și de șase ori în ultimii doi ani. Se poate spune că acest duel a devenit un clasic al marilor turnee. Ucraineanca conduce la general cu 4-3, după ce s-a impus în finalele de la Roma din 2017 și 2018, în semifinala de la Toronto și în faza grupelor la Turneul Campioanelor, ambele în 2017. Prima victorie pentru Halep a venit în 2013 la Sofia, iar a doua a fost în sferturi de finală la Roland Garros în 2017. Românca a câștigat și ultimul meci direct, anul acest în semifinalele de la Doha, scor 6-3, 3-6, 6-4.

Simona Halep sărbătorind victoria din meciul cu Shuai Zhang din sferturi de la Wimbledon 2019

Mesajul Simonei Halep după calificarea în semifinale

Simona Halep este  cel mai înalt cap de serie rămas în competiție și are o șansă unică de a se impune pe iarba de la Wimbledon. După victoria cu Shuai Zhang din sferturile de finală, fostul lider mondial a transmis un mesaj tuturor românilor prin intermediul reporterului FANATIK aflat la fața locului: “Susțineți-mă până la capăt”, a fost mesajul Simonei Halep pentru toți românii transmis de la Wimbledon prin intermediul FANATIK.

În conferința de presă ce a urmat meciului cu Shuai Zhang, Simona Halep a declarat că este pregătită pentru duelul cu Elina Svitolina. Campioana noastră a spus că se așteaptă la o întâlnire dificilă și atunci când aude de ucraineanca îi revine mereu în minte revenirea din păartida de la Roland Garros. În cealaltă semifinală de la Wimbledon se vor întâlni americanca Serena Williams și cehoaica Barbora Strycova.