Sporturi

Când se joacă Simona Halep – Elina Svitolina în semifinalele WTA Doha. Ora de start

15.02.2019 | 09:00
Cand se joaca Simona Halep  Elina Svitolina in semifinalele WTA Doha Ora de start

Simona Halep s-a calificat în semifinalele WTA Doha, după o victorie spectaculoasă cu Julia Goerges. Sportiva noastră o va întâlni acolo pe Elina Svitolina, fiind prima partidă a zilei la turneul din Qatar, începând cu ora 15:30, ora României.

Când se joacă Simona Halep – Elina Svitolina în semifinalele WTA Doha

Simona are un palmares negativ cu jucătoarea din Ucraina, pierzând patru dintre cele șase dueluri disputate până acum. Primul lor duel a avut loc în 2013, la un turneu din Bulgaria, iar Simona se impunea categoric atunci cu un dublu 6-1.

Au urmat apoi nu mai puțin de patru confruntări directe în 2017. Svitolina a obținut prima sa victorie în finala de la Roma, Halep s-a revanșat apoi în sferturile de finală de la Roland Garros, pentru ca Elina Svitolina să se impună pe final de an la Toronto, dar și la Turneul Campioanelor.

Ultimul lor duel a avut loc în 2018, tot în finala de la Roma, iar ucraineanca a avut din nou câștig de cauză.

Cum s-a calificat Simona Halep în semifinale

Pentru a ajunge în penultimul act, Simona Halep le-a eliminat pe Lesia Tsurenko și pe Julia Goerges. Dacă victoria cu sportiva din Ucraina a venit fără prea multe emoții, sportiva noastră a tras din greu pentru a o elimina pe nemțoaică.

Svitolina a eliminat-o în turul II pe Jelena Ostapenko, scor 6-4, 6-4. Apoi, în sferturile de finală, ucraineanca a trecut de jucătoarea din Cehia Karolína Muchová, scor 6-4, 6-2.

Elina Svitolina, care este cu patru ani mai mică decât Simona Halep, nu are niciun turneu de Mare Șlem în palmares, acolo unde nici măcar nu a reușit să atingă faza semifinalelor până acum.

În comparație, Simona Halep a triumfat la Roland Garros și are alte trei finale pierdute, două dintre ele tot la Roland Garros și una la Australian Open, în fața danezei Caroline Wozniacki.