Sporturi

Când se joacă Simona Halep – Karolina Pliskova în Fed Cup. Meciul vedetă al întâlnirii dintre România şi Cehia

09.02.2019 | 17:29
Cand se joaca Simona Halep  Karolina Pliskova in Fed Cup Meciul vedeta al intalnirii dintre Romania si Cehia

Când se joacă Simona Halep – Karolina Pliskova în Fed Cup. Echipa României de Fed Cup întâlneşte în acest final de săptămână campioana en-titre a competiţiei, Cehia, iar partidele stabilite în urma tragerii la sorţi sunt fără doar şi poate foarte tari. Partida vedetă dintre Simona Halep şi Karolina Pliskova este cea mai aşteptată din această întâlnire care se desfăşoară pe Ostravar Arena. Vezi punct cu punct, toate detaliile partidelor disputate de Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu în Fed Cup Cehia – România, accesând aplicaţia de mai jos.

Conform regulamentului Fed Cup, cele mai bune jucătoare ale celor două echipe care se confruntă în Cupa Federaţiei nu pot juca una contra celeilalte până în a doua zi de concurs. Aşadar, Simona Halep, racheta numărul 1 a României, şi Karolina Pliskova, jucătoarea numărul 1 din echipa Cehiei, se vor confrunta duminică, 10 februarie, începând cu ora 14, ora României, fiind primul meci al zilei programat la Ostrava.

Când are loc meciul vedetă dintre Simona Halep şi Karolina Pliskova

Este fără doar şi poate un meci de care ar putea depinde calificarea în semifinale. După punctul pierdut de Mihaela Buzărnescu în faţa Karolinei Pliskova, Simona Halep a restabilit egalitatea rapid după partida disputată contra Katerinei Siniakova, locul 44 WTA. Românca a învins-o pe sportiva din Cehia în minimul de seturi, iar calculul hârtiei a fost respectat întocmai după prima zi de concurs.

Simona Halep şi Karolina Pliskova s-au mai întâlnit până în prezent de opt ori, scorul fiind 6-2 în favoarea româncei în vârstă de 27 de ani. Prima victorie obţinută de cehoaică în faţa Simonei a fost chiar în Fed Cup, în urmă cu trei ani, la Cluj. Ultima partidă disputată de cele două a avut loc pe zgura din Madrid. Atunci, Pliskova a reuşit un meci fantastic şi a trecut de româncă, scor 4-6, 3-6. Karolina Pliskova este conştientă, totuşi, că nu va avea o misiune prea uşoară contra Simonei Halep, ocupanta locului 3 în clasamentul WTA.

Meciul trei din Fed Cup, o partidă între prietene

Numărul 5 mondiala vorbit despre relaţia frumoasă pe care o are cu Simona Halep şi a vorbit, de asemenea, despre duelul cu România. “Sunt două dintre cele mai puternice echipe din lume. România condusă de Simona Halep poate bate pe oricine. Suprafața este în avantajul nostru, dar româncele nu ar avea de ce să se plângă, pentru că la Cluj s-a jucat pe suprafața lor favorită. Va fi un meci foarte dificil, dar la acest nivel nu puteam avea un meci ușor”, a spus Pliskova, pentru FANATIK.

Tags: