Sporturi

Când se joacă Simona Halep – Nicole Gibbs în turul 1 la US Open. Simona debutează AZI la New York. Ora de start

27.08.2019 | 11:35
Cand se joaca Simona Halep  Nicole Gibbs in turul 1 la US Open Simona debuteaza AZI la New York Ora de start

Simona Halep este gata să facă o figură frumoasă la această ediţie a US Open, care a debutat cu jucătorii de pe tabloul principal luni, 26 augus. S-a stabilit deja tabloul Simonei Halep la US Open, debutul urmând a fi contra unei americance venită din calificări, Nicole Gibbs.

Când se joacă Simona Halep – Nicole Gibbs în turul 1 la US Open. Ora de start

Simona Halep şi celelalte jucătoare din România şi-au aflat adversarele din turul 1 şi data în care se vor disputa aceste meciuri. Românca va juca împotriva lui Nicole Gibbs, locul 135 WTA, pe Louis Armstrong – terenul 2 de la US Open, marţi, în jur de ora 20:30, ora României, după jocul de băieţi dintre Tsitsipas şi Rublev. La meciuri directe, românca are 1-0. Singura partidă dintre cele două a avut loc la Shenzhen, în urmă cu un an, tot pe hard, meci câştigat de Halep cu 6-4, 6-1. Gibbs a prins tabloul principal ca lucky loser, după ce a pierdut ultimul tur al calificărilor de la Flushing Meadows. 

Tabloul Simonei Halep pana in sferturi la US Open 2019
Tabloul Simonei Halep pana in sferturi la US Open 2019

Simona este favorită numărul 4, după nipona Naomi Osaka, aceasta anunţând că este aptă să evolueze la US Open, australianca Ashleigh Barty şi cehoaica Karolina Pliskova. Însă pentru bookmakeri Simona Halep este a doua favorită şi după nciuna de pe podium. În opinia lor Serena Williams trebuie considerată principala favorită, mai ales că motivaţia americancei de 37 de ani este uriaşă, pentru a deveni recordmana de succese în Grand Slam-uri în competiţia feminină.

Unii specialişti văd o nouă finală Serena Williams – Simona Halep

De altminteri, pentru unele companii de pariuri o posibilă finală ar putea fi chiar reeditarea meciului care i-a adus Simonei al doilea titlu de Mare Şlem din carieră, la Wimbledon şi unde a surprins pe toată lumea nu atât prin faptul că şi-a înfrânt bestia nera a carierei ei (Serena avea 10-1 la victorii directe), dar mai ales maniera incredibilă în care a făcut-o, două seturi în numai 56 de minute.

Simona Halep la US Open 2019. Simona Halep are şi ajutorul antrenorului australian Darren Cahill

După Wimbledon Halep şi-a luat o vacanţă mai lungă, dar acum spune că nu va mai proceda niciodată aşa pe viitor, pentru că revenirea pe teren la sezonul de hard, la Toronto şi Cincinnati a însemnat apariţia unor probleme fizice, respectiv la Toronto dureri la tendon, iar la Cincinnati dureri de picioare şi o profundă oboseală a corpului, care greu mai răspundea la comenzi.

Halep a fost la un medic renumit în SUA, pentru a vedea exact starea sănătăţii şi a primit asigurări că va putea juca la US Open. Acolo unde Simona îşi doreşte mult o comportare cât mai bună şi un parcurs cât mai lung, nu atât datorită premiului record acordat învingătorului, peste 3 milioane de dolari, cât pentru dorinţa de a face uitate ultimele două sezoane pe hardul de la New York, când a plecat pe uşa din dos, încă după primul tur.