Sport

Când se joacă Simona Halep – Viktoria Azarenka în turul trei la Wimbledon 2019. Ora de start!

05.07.2019 | 12:00
Cand se joaca Simona Halep  Viktoria Azarenka in turul trei la Wimbledon 2019 Ora de start

Simona Halep îşi continuă parcursul la ediţia 2019 a turneului de Grand Slam de la Wimbledon, calificându-se în turul trei al competiţiei, ca urmare a succesului reputat în faţa Mihaelei Buzărnescu în al doilea tur, în confruntarea românească de pe iarba londoneză. În turul trei numărul 7 mondial va avea însă de înfruntat un obstacol foarte serios, chiar dacă adversarul nu a figurat printre capii de serie ai turneului.

UPDATE, 4 iunie, ora 19:00. Simona Halep – Viktoria Azarenka se va disputa vineri după-amiază, al doilea meci pe terenul central, după Anderson – Pella de la 15:00. În mod normal, meciul nu va începe mai devreme de 17:00.


Când se joacă Simona Halep – Viktoria Azarenka în turul trei la Wimbledon

Simona Halep va juca împotriva bielorusei Viktoria Azarenka, învingătoare categorică în faţa australiencei Ajla Tomljanovic. Azarenka este o jucătoare care s-a aflat ani de zile în top, după care a urmat, din motive de familie, o cădere foarte profundă. În ultimele luni bielorusa a dat vizibile semne de reviriment şi felul în care a evoluat în primele două tururi la Wimbledon demonstrează că începe să se apropie de perioada ei bună.

Meciul Simona Halep – Viktoria Azarenka va fi, cu siguranţă, unul dintre capetele de afiş ale zilei de vineri, 5 iulie şi are mari şanse să fie programat pe unele dintre primele trei terenuri de la Wimbledon.  Nu s-a stabilit încă ora la care va începe partida din cadrul turului trei, dar mai mult ca sigur ea va figura şi în programul de transmisiuni directe ale postului Eurosport 1 pentru ziua de vineri, Eurosport fiind singurul canal de televiziune din România care difuzează turneul de la Wimbledon şi în general toate cele patru mari turnee de Grand Slam.

Simona Halep – Viktoria Azarenka a fost 2-0 pentru Halep în 2017

Este 2-2 la meciuri directe

Simona Halep şi Viktoria Azarenka s-au mai aflat faţă în faţă în carieră de patru ori şi scorul general este 2-2. Simona este mai mică decât bielorusa cu doi ani, Viktoria urmând a împlini 30 de ani în ultima zi a lunii iulie. Bielorusa a câştigat primele două confruntări, la Linz şi la Doha de o manieră categorică, 2-0 la seturi, cu Halep nereuşind să strângă în cele două meciuri puncte nici măcar pentru un set cumulate. Însă, ultimele două partide, ambele în turnee de Grand Slam, au revenit lui Halep.

În 2015, în cel mai frumos meci de la US Open Halep câştiga cu 2-1 în sferturi de finală şi părea a se îndrepta spre o finală cu Serena Williams, dar atât Halep, cât şi Williams, aveau să piardă incredibil semifinalele cu Flavia Pennetta şi respectiv Roberta Vinci. În 2017, după finala pierdută neverosimil la Roland Garros în faţa Jelenei Ostapenko Halep a jucat cu Azarenka la Wimbledon şi a fost un meci perfect, 2-0 (7-6, 6-2) chiar în turul trei, exact cum se va juca şi acum.