Fotbal international

Când se joacă „șocul” din sferturile Champions League, Manchester United – FC Barcelona! Ultimele întâlniri între cele două formații

15.03.2019 | 13:56
Cand se joaca socul din sferturile Champions League Manchester United  FC Barcelona Ultimele intalniri intre cele doua formatii

S-a aflat când se joacă „șocul” din sferturile Champions League, Manchester United – FC Barcelona! Astfel, la puțin timp după tragerea la sorți s-au stabilit, în mod oficial și echipele gazdă pentru primul joc, apoi țintarul pentru semifinale era gata. Astfel, deși, inițial catalanii erau cei care deschideau seria cu United pe Nou Camp, până la urmă partida se desfășoară în Anglia din motive de securitate. Manchester City dispută returul tot pe teren propriu şi UEFA nu permite ca două echipe din acelaşi oraş să joace acasă în aceeaşi zi sau la o zi distanţă.

UPDATE, ora 15:50 / Meciul tur, Manchester United – Barcelona, se va juca pe 10 aprilie, de la ora 22:00. Partida retur, care se va disputa pe “Camp Nou”, este programată pe 16 aprilie.


Când se joacă „șocul” din sferturile Champions League, Manchester United – FC Barcelona!

Prima manșă a sferturilor de finală se va disputa pe 9/ 10 aprilie, apoi, o săptămână mai târziu, pe 16/17 aprilie, returul. De remarcat că semifinalele vor avea loc la 30 aprilie şi 1 mai, prima manşă şi 7/8 mai, partidele retur, în timp ce finala competiţiei se va desfășura pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid, la 1 iunie. De-a lungul timpului, United și Barcelona s-au mai întâlnit de câteva ori în cea mai tare competiție europeană intercluburi și de fiecare dată au ieșit scântei.

Astfel, în sezonul 2007 – 2008, cele două formații au ajuns în semifinalele competiției. A fost atunci o dublă în care s-a marcat un singur gol și la capătul căreia englezii s-au calificat în ultimul act. Peste 95 de mii de spectatori au urmărit pe Nou Camp prima manșă, una în care echipele lui Rijkaard și Sir Alex Ferguson s-au anihilat reciproc. Returul a adus golul lui Paul Scholes și United mergea mai departe reușind chiar să-și adjudece trofeul după executarea loviturilor de departajare în fața rivalilor de la Chelsea. De remarcat că Ronaldo, pe atunci, încă jucător al diavolilor a ratat un penalty.

Când se joacă „șocul” din sferturile Champions League, Manchester United - FC Barcelona! United + Barca
United și Barcelona au jucat două finale de UCL în ultima perioadă

United versus Barcelona, meciul meciurilor

Un an mai târziu după un nou sezon impecabil din partea celor două formații, Barcelona și Manchester United se luptau pe Stadio Olimico din Roma în marea finală. A fost un meci în care englezii nu s-au regăsit și trupa condusă de Guardiola avea să câștige trofeul. Etoo în minutul 10 și Leo Messi în minutul 70 punctau pentru catalani care bifau al treilea titlu în Liga Campionilor.

În sezonul 2010 – 2011, Barcelona și Manchester United au atins din nou ultimul act al competiției. Și de data aceasta câștig de cauză au avut catalanii. Trupa lui Guardiola s-a impus cu 3-1. Pedro, Messi și Villa au punctat pentru spanioli, în timp ce Rooney a înscris pentru englezi.

  • 2 echipe din Manchester s-au calificat în sferturile de finală din acest sezon în Champions League