Sport

Când se operează Cristina Neagu? ”Genunchiul e încă umflat”

18.12.2018 | 15:16
Cand se opereaza Cristina Neagu Genunchiul e inca umflat

Căpitanul echipei naționale de handbal feminin a României, Cristina Neagu, va trebui să se opereze după ce s-a accidentat extrem de grav la Campionatul European din Franța. Interului stânga i-a fugit genunchiul drept în timpul meciului cu Ungaria, iar rezonanța magnetică efectuată a arătat o ruptură a ligamentelor încrucişate.

“O să mă întorc acasă şi o să caut un loc unde să mă operez. M-am operat, aşa că o să fac din nou acest lucru. Cred că din cauza suprasolicitării a survenit accidentarea. Sunt jucătoarea cu cele mai multe minute jucate la acest EURO. Am rămas pe teren pentru că mi-am dorit să ajut echipa. La un moment dat corpul meu a cedat. Nu simţi ceva când îţi rupi ligamentele. Sunt puternică din punct de vedere psihic. Sper să revin la fel de puternică, poate chiar mai puternică. E foarte greu să stai pe margine. A fost un şoc pentrue echipă să nu mă aibă pe teren”, declara Neagu imediat după ce România a pierdut meciul cu Olanda din finala mică.

Operația Cristinei Neagu se va face în 2019

”Operaţia va avea loc, cel mai probabil, după Revelion. Nu se poate realiza acum, genunchiul e încă umflat. Astfel de operaţii se pot face ori la maximum 24 de ore de la accidentare, ori după un interval mai lung de timp”, a explicat doctorul echipei CSM Bucureşti, Florin Oancea, conform gsp.ro.

Amanda Kurtovic pe patul de spital după operația suferită la genunchiul stâng
Amanda Kurtovic pe patul de spital după operația suferită la genunchiul stâng

O altă jucătoare importantă a formației CSM București, Amanda Kurtovic, s-a accidentat extrem de grav înainte de începerea Campionatului European din Franța. Jucătoarea norvegiană a fost operată luni, la Oslo, dar, la fel ca și Cristina Neagu, nu va mai putea juca în acest sezon. Interul dreapta al campioanei României s-a accidentat în ultimul meci al amical al Norvegiei, cu Franța, înaintede participarea la Euro 2018.