News

Când se plătesc pensiile de Paște? Ministerul Muncii a făcut anunțul. Tot atunci, vin și majorările

01.04.2019 | 08:45
Cand se platesc pensiile de Paste Ministerul Muncii a facut anuntul Tot atunci vin si majorarile

Anunț important! Pensiile se vor plăti până pe data de 15 aprilie. De asemenea, se anunță și o majorare spectaculoasă pentru categoriile care au lucrat în grupele I și II de muncă, conform declarațiilor oferite în cursul zilei de duminică de ministrul Muncii, Marius Budăi, citat Agerpres. „Noi, începând de luni, facem plata aferentă lunii aprilie pentru tot ce înseamnă pensii şi, datorită şi Sărbătorilor de Paşte, dar şi a noului calendar de plată a pensiilor, până în data de 15 aprilie orice pensionar din România va avea banii acasă, indiferent de forma de plată.” 

Când se plătesc pensiile de Paște? Se anunță majorări tot atunci

Pensiile pe aprilie se vor plăti până pe data de 15 ale lunii. Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat duminică faptul că până la Paște pensiile pentru grupele I și II de muncă vor avea parte de recalculare. De asemenea, acesta a dat și asigurarea că toate pensiile vor ajunge cu siguranță în mâinile românilor până la data propusă.

Într-adevăr, sunt creşteri spectaculoase pentru cei care au lucrat în grupa I şi a II-a de muncă şi nu li s-a acordat punctaj. Eu tot timpul am vrut să fiu un om exact şi mă refer la faptul că într-adevăr sunt diferenţe mari de bani, dar diferenţe de care să vorbesc sunt şi cele care sunt incluse de la 1 octombrie până în prezent.”

Pensiile se vor plăti pe 15 aprilie, până la sărbătorirea Paștelui
Pensiile se vor plăti pe 15 aprilie, până la sărbătorirea Paștelui

Marius Budăi: “sunt deja puse în plată”

“Într-adevăr, peste 33.000 de decizii din cele 42.000 pe care le-am promis până în Sărbătorile de Paşte deja sunt expediate către pensionari, majoritatea dintre ele sunt deja puse în plată, iar în jurul Sărbătorilor de Paşte, când se plătesc diferenţele pentru pensii, aceşti români ai noştri vor primi acasă diferenţele de bani. Suntem în dinamica exactă pe care eu mi-am dorit-o (…) Acum suntem în postura să dăm veşti foarte bune acestei categorii de pensionari”, a afirmat Marius Budăi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.