News

Când se plătesc pensiile în aprilie 2023. Datele când pensionarii vor primi banii pe card. Anunțul e oficial

Când se plătesc pensiile în aprilie 2023, potrivit anunțului oficial făcut de ministrul Marius Budăi, fix înainte de sărbătorile pascale.
06.04.2023 | 19:39
Cand se platesc pensiile in aprilie 2023 Datele cand pensionarii vor primi banii pe card Anuntul e oficial
Când se plătesc pensiile în aprilie 2023. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Când se plătesc pensiile în aprilie 2023, conform anunțului oficial făcut de ministrul muncii Marius Budăi. Pensionarii au primit garanția că se vor bucura de bani înainte de Paște, pentru a avea parte de sărbători fericite și de o masă îmbelșugată.

Când se plătesc pensiile în aprilie 2023

Marius Budăi a anunțat că pensiile vor ajunge de fapt mai devreme pentru a permite oamenilor să se pregătească de sărbători. Ministrul Budăi a explicat că de obicei poștașii ar trebui să vină în perioada 1-15, însă acum vor ajunge cel târziu pe 11 aprilie 2023, pentru ca toți pensionarii să-și primească banii mult așteptați care să le permită să pună pe masă cât mai multe bunătăți.

ADVERTISEMENT

Conform România TV, inclusiv cei care primesc pensiile pe card vor primi banii mult mai devreme, pentru că pensiile vor fi virate pe 10 aprilie. De obicei pensiile intră pe card în data de 12 a fiecărei luni, nu mai târziu de 13, însă acum va fi făcut un efort din partea autorităților pentru a mulțumi pe toată lumea.

Mai mult, peste 2.4 milioane de români așteaptă pe carduri voucherele de 250 de lei pentru a face cumpărături în Săptămâna Mare. Așadar, cardurile românilor nevoiași vor fi încărcate în avans, fiind vorba de o tranșă de 250 de lei din cadrul programului ”Sprijin pentru România”, tranșă aferentă lunii aprilie.

ADVERTISEMENT

”Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti.

În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşti”, a declarat Budăi, conform RTV.

ADVERTISEMENT

Mai mult, peste 800.000 de români vor primi pachețele din partea guvernului, în valoare de 390 de lei de căciulă. Totul ca oamenii să se poată bucura de sărbătorile din această lună cu alimente de calitate pe masă și în frigidere.

”Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci e un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare şi tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitaţie pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care o asigurăm şi pe care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil.

ADVERTISEMENT

Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferenţa să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a completat ministrul Budăi.

ADVERTISEMENT
Tags: