News

Când se pot achiziționa măști chirurgicale în România. Anunțul autorităților

08.04.2020 | 15:28
Cand se pot achizitiona masti chirurgicale in Romania Anuntul autoritatilor
ADVERTISEMENT

Data la care românii își vor putea achiziționa măști chirurgicale fără probleme este foarte aproape. Autoritățile au anunțat că începând cu mijlocul lunii aprilie producția acestor echipamente de protecție medicală va ajunge la cifra de un milion pe zi.

Când se pot achiziționa măști chirurgicale în România. Anunțul guvernului

În cursul zilei de miercuri, 8 aprilie, Ministrul Economiei a venit cu vești excelente pentru cei aflați încă în căutarea extrem de utilelor măști de protecție împotriva coronavirus.

ADVERTISEMENT

Virgil Popescu a anunțat că producția de măști chirurgicale din România va ajunge la un milion de bucăţi pe zi începând din 15 aprilie. Teoretic, din acea dată nu vor mai exista probleme cu aprovizionarea cu măști pentru populație.

”În acest moment, exceptând fabricile de confecții, care nu produc cu mașini automate de producție a măștilor, există un singur producător care a pus o linie automată în producţie şi produce în momentul de faţă 120.000 – 130.000 de măşti pe zi.

ADVERTISEMENT

Din 15 aprilie, la acel producător ne putem duce la 400.000 – 500.000 de măşti zilnic, în paralel cu echipamentele automatizate comandate de compania Romarm, pe care sperăm să le punem în funcțiune tot în data de 13-14-15 aprilie, practic vom putea dubla această capacitate şi încercăm să ajungem la 1 milion de măşti zilnic”, a declarat Virgil Popescu la Digi24.

Măștile de protecție, distribuite către populație și pentru cei din prima linie a luptei cu COVID-19

Oficialul Executivului condus de Ludovic Orban a mai precizat faptul că aceste măști sunt destinate atât populației, cât și celor aflați în prima linie a luptei cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Astfel, vestea oferită azi de ministrul Economiei este una excelentă și pentru cei din Armată, Poliție și Jandarmerie.

”Evident că toate aceste măşti vor fi distribuite către populaţie, către Armată, către Poliţie, către Jandarmerie, care sunt în prima linie de asigurare a ordinii şi a dispoziţiilor de carantinare, vor ajunge şi în spitale, dar în spitale măştile chirurgicale ale personalului medical nu sunt recomandate pentru cei care sunt în linia întâi de luptă împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Acolo trebuie măşti FFP2, FFP3, care şi ele vor începe să fie produse în România, probabil tot după data de 15 aprilie, într-un număr mai mic în schimb, 40.000 de măşti zilnice la acea companie din Maramureş care va produce şi măştile chirurgicale, şi la Romarm mai multe, probabil în jur de 100.000-150.000 de măşti FFP2 zilnic.

Acelea vor merge direct către spitale, în paralel cu importurile, prin care au venit circa 2 milioane de măşti. Din 15 aprilie nu cred că vom avea probleme cu aprovizionarea cu măşti în România”, a mai spus ministrul Economiei la sursa citată.

ADVERTISEMENT