Poate nu știai asta, dar există un timp perfect pentru a pune, de fapt, bicarbonatul de sodiu în fasole, la fiert. Când este această clipă și de ce se folosește acest ingredient minune. Secretul bucătarilor pricepuți este extrem de simplu.
Fasolea este un aliment sănătos și delicios, însă are un singur incovenient, fierbe mult prea greu și în multe ape. Chefii dibaci au numeroase trucuri când vine vorba de această legumă savuroasă, perfectă de savurat în post.
Majoritatea își îndreaptă atenția spre bicarbonatul de sodiu care are multiple întrebuințări în bucătărie, doar că puțini știu când se pune în oală. Produsul poate fi adăugat în apa în care se înmoaie fasolea sau în timpul fierberii.
În cazul în care ai uitat să pui ingredientul peste noapte, în apa în care fasolea se înmoaie, trebuie să știi că acesta se poate folosi și a doua zi. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că îl utilizezi încă de la bun început.
Bicarbonatul de sodiu se pune în oala cu fasole, în prima apă în care fierbe, pe aragaz. De asemenea, este foarte important să nu se adauge o cantitate foarte mare, ci aproximativ un sfert de linguriță la un litru de apă.
Așadar, se adaugă la începutul procesului de fierbere pentru că în felul acesta nu schimbă în niciun fel gustul preparatului culinar. În caz contrar, poate afecta textura și aroma fasolei. Bicarbonatul poate lăsa un ușor gust săpunos sau metalic.
În general, bicarbonatul de sodiu se folosește pentru o fierbere mai rapidă, dar și pentru o digestie mai bună. Produsul are rolul de a descompune oligozaharidelor din fasole, compuși care nu sunt digerați complet în stomac și intestinul subțire.
În felul acesta se reduc balonarea și gazele intestinale cauzate de consumul de fasole. Această soluție practică reprezintă un mare avantaj în bucătărie, economisind timp la gătirea preparatelor culinare delicioase.
Fasolea se consumă în orice perioadă din an, însă este mâncată mai des în timpul posturilor, cum ar fi cel al Crăciunului. Această legumă poate fi transformată în ciorbe fierbinți sau în mâncăruri savuroase și sățioase.