News

Când se răcește vremea în România. Anunțul a fost făcut de directorul ANM

Se răcește vremea în România. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a transmis prognoza meteo pentru următoarea perioadă.
20.11.2021 | 15:14
Cand se raceste vremea in Romania Anuntul a fost facut de directorul ANM
ADVERTISEMENT

Directorul Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a transmis prognoza meteo pentru următoarea perioadă. Din păcate veștile nu sunt tocmai bune.

Weekendul adus temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă. Sâmbătă și duminică se vor înregistra în multe zone valori cuprinse între 13 și 15 grade. Vremea se schimbă însă radical la începutul săptămânii următoare.

ADVERTISEMENT

Se răcește vremea în România. Vestea proastă a fost confirmată de directorul ANM

În acest weekend, dar și luni, se vor înregistra valori de temperaturi peste ceea ce ar fi normal pentru această dată din calendar. Ulterior, vremea se va răci brusc.

”Marți vorbim de o vreme în răcire. La acest sfârșit de săptămână vorbim de temperaturi care, într-o bună parte din țară, mai ales în cea de sud, sud-est și est a țării, vor depăși 15 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Vorbim de o vreme, astăzi, mâine și luni, cu valori de temperaturi peste ceea ce ar fi normal pentru această dată din calendar, însă marți, miercuri și joi vorbim de o vreme în răcire”, a transmis directorul ANM, Elena Mateescu, conform Antena3.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și până la 10 grade Celsius, iar minimele între -5 și până la 6 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

ADVERTISEMENT

La altitudini mari se pot semnala chiar și precipitații sub formă de ninsoare. Din fericire, vremea rece nu va ține foarte mult.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a anunțat că următor poate să aducă din nou temperaturi mai ridicate.

ADVERTISEMENT

Vremea în România se răcește începând de marți. ANM: „Precipitațiile vor fi în general normale, cu o tendință de excedent ușor în partea de sud-vest a țării”

„Vorbim și de precipitații slabe cantitativ, iar în zona Carpaților Orientali, mai ales la altitudini mari, este posibil să consemnăm din nou precipitații predominant sub formă de ninsoare, după care weekendul să aducă din nou temperaturi ușor în creștere.

Astăzi și mâine, vorbim de precipitații cu totul izolate, în partea de nord-vest a țării. De interes rămân norii de tip stratiform, care pe parcursul nopților și dimineților vor determina producerea fenomenului de ceață.

Actualizarea informărilor pentru intervalul 22 noiembrie, până în jurul datei de 20 decembrie, menționează faptul că, pentru săptămâna viitoare, vorbim de precipitații în general normale, cu o tendință de excedent ușor în partea de sud-vest a țării și care vor fi de interes, în special, la mijlocul săptămânii viitoare”, a explicat la Antena 3 directorul ANM, Elena Mateescu.

ADVERTISEMENT
Tags: