News

Când se recomandă purtarea măștii de protecție în mașină. Anunțul lui Raed Arafat 

19.05.2020 | 10:00
Cand se recomanda purtarea mastii de protectie in masina Anuntul lui Raed Arafat
ADVERTISEMENT

Când se recomandă purtarea măștii de protecție în mașină? Aceasta este o întrebare la care mulți cetățeni vor să afle un răspuns de la specialiști. În acest sens, doctorul Raed Arafat a venit cu o serie de clarificări extrem de utile pentru șoferi și nu numai.

Când se recomandă purtarea măștii de protecție în mașină. Anunțul lui Raed Arafat

Masca de protecție față de infectarea cu noul coronavirus este un subiect extrem de dezbătut în ultimele zile în România. Se discută mult despre unde, când și cum trebuie folosită.

ADVERTISEMENT

O temă intens discutată în spațiul public este cea legată de ”Când se recomandă să purtăm masca de protecție în mașină”. În general, masca nu trebuie purtată în mașină, mai ales atunci când circulăm singuri. Există însă și circumstanțe în care trebuie să apelăm la ea.

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a declarat luni seara la Digi24 că este un lucru bun că cetățenii își folosesc mașina personală pentru a se deplasa.

ADVERTISEMENT

Șeful DSU mai spune că sunt situații când inclusiv în mijloacele de transport personale se impune să fie folosită masca.

”Ce vreau să subliniez e că dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască.

ADVERTISEMENT

Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă. Acest sfat este valabil și pentru călătoria cu taxiul”, a spus Raed Arafat.

Avantajele folosirii mașinii personale în dauna transportului în comun

Raed Arafat mai spune că riscul de infectare cu COVID-19 este mult mai mic când ne deplasăm cu mașina personală decât în mijloacele de transport în comun.

ADVERTISEMENT

”Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta îngreunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj.

Poate în această fază, cei care și-au folosit mașinile au limitat contactul cu alte persoane, au limitat posibilitatea de a fi infectați cu virusul, în cazul în care intrau în mijloacele de transport în comun aglomerate”, a mai spus Raed Arafat, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT