ADVERTISEMENT
News

Când se redeschid activitățile HoReCa. Claudiu Năsui, anunț de ultim moment

Autor: Cerasela Stafie | 07.01.2021 | 22:12
Când se redeschid activitățile HoReCa. Claudiu Năsui, anunț de ultim moment
Când se redeschid activitățile HoReCa. Claudiu Năsui, anunț de ultim moment Colaj: Fanatik

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a anunțat ce se va întâmpla cu domeniul HoReCa. Acesta a declarat că nu poate să spună când se vor relua activitățile din acest sector, spunând că decizia le revine epidemiologilor.

ADVERTISEMENT

Agențiile Loto sunt în aceeași situație, reprezentantul guvernului explicând că nu o să se facă nicio diferență. În plus, ministrul a precizat că schema de ajutor pentru indrustria ospitalității ar putea să includă și industria organizatoare de evenimente.

De asememea, Caludiu Năsui a declarat că economia României are de suferit pentru multă vreme, dar și că anul 2021 o să fie unul destul de dificil.

Când se redeschid activitățile HoReCa. Claudiu Năsui, anunț de ultim moment

Întrebat când se vor deschide respaturantele, Claudiu Năsui a spus că: „eu îmi doresc cât mai repede, pentru sănătatea economiei noastre. Dar trebuie să ascultăm de epidemiologi. Epidemiologii trebuie să ne spună. (…)

ADVERTISEMENT

În momentul în care sănătatea românilor nu este pusă în pericol, deschidem tot. Eu îmi doresc lucrul ăsta cât mai curând. Sănătatea trebuie să fie pe primul loc”, a afirmat ministrul Economiei.

Loto nu va avea un regim special. În momentul în care deschidem pentru unii, vom deschide şi pentru ceilalţi”, a adăugat acesta cu privire la agențiile Loto, potrivit Știri pe Surse.

Năsui a subliniat că economia României va resimți acestă criză pentru o bună perioadă de timp. „Economia se va resimţi pentru mult timp. Cred că va fi în continuare un an greu, nu pot să spun altceva. Schimbările pe care le-am suferit în 2020 şi care ne-au luat prin surprindere vor continua, pentru că vaccinarea…, nu o să ajungem la acel prag de imunizare de turmă – cum se numeşte – foarte curând, din păcate“, scrie Adevărul.

ADVERTISEMENT

Previziunile ministrului Economiei pentru anul care tocmai a început nu sunt foarte optimiste. „Deocamdată senzaţia este că 2021 va fi un an afectat de pandemie, obiceiurile noastre trebuie să rămână în continuare schimbate“.

Acesta a explicat și că statul trebuie să vină în ajutorul economiei. „Statul, care timp de 30 de ani a fost parte la profit, s-au luat impozite şi a colectat biruri în perioade când mergea bine economia, acum trebuie să fie acolo, să uşureze povara asupra lor şi să ajute economia“.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!