News

Când se redeschid parcurile în București? Primarul Gabriela Firea a făcut anunțul: „Cetățenii sunt foarte supărați”

03.05.2020 | 17:32
Cand se redeschid parcurile in Bucuresti Primarul Gabriela Firea a facut anuntul Cetatenii sunt foarte suparati
Parcurile s-ar putea redeschide pe 15 mai. Foto: parc inchis bucuresti primavara anunt coronavirus_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea va recomanda redeschiderea parcurilor în 15 mai 2020, fiind convinsă că cetățenii Bucureștiului au înțeles că trebuie să respecte măsurile de distanțare socială și de protecție.

Se redeschid parcurile în 15 mai?

Firea crede că nemulțumirea oamenilor, obligați să stea în casă, nu mai este o opțiune pentru conducători. Astfel, populația ar trebui să primească mai multă libertate, cu respectarea strictă a regulilor împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT

Voi propune acest lucru, redeschiderea parcurilor din capitală și a cimitirelor, cetățenii sunt foarte supărați că nu au reușit să ajungă acolo nici de Paște.

Tot ce se întâmplă în țară trebuie să fie în concoranță cu ce se întâmplă la nivel național. Avem cei mai reputați specialiști care ne pot informa când putem relaxa anumite măsuri.

ADVERTISEMENT

Aș pleda să redeschidem parcurile, au înțeles oamenii că nu e în avantajul lor să se reunească în grupuri sau să meargă în zona locurilor de joacă unde se creează o anumită aglomerație.

Eventual dacă au simptome și purtând masca, pentru sport, pentru mișcare, e pas important. Măsură pe care și-o doresc mulți bucureșteni, voi pleda pentru asta.

ADVERTISEMENT

Știu că de 1 mai se mănâncă mici, m-au cam speriat imaginile cu oamenii la coadă. Nu au înțeles că virusul nu ne ocolește, niciun criteriu nu contează. Nimeni nu își garantează că vei face o formă ușoară.

Toate deciziile noastre sunt în concordanță cu informațiile pe care le primim, îmi aduc aminte că am fost printre primii oameni care am pledat prin necesitatea închiderii școlilor”, a declarat Firea la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Redeschiderea creșelor, o idee proastă

Cu toate că Firea susține redeschiderea parcurilor, nu același lucru se poate spune despre creșe și grădinițe. Primarul Capitalei crede că ar fi o eroare trimiterea celor mici la creșă în această perioadă.

„Eu nu mi-aș asuma redeschidrea creșelor, eu văd altfel rezolvată situația. Un proiect e hotărâre la guvern, posibilitate ca unul dintre părinți să rămână acasă, dar să primească o sumă din partea statului. Acel 75% să fie continuat pentru unul din părinți. Va fi pericol foarte mare să duci copilul la creșă sau grădiniță. Poate să fie persoană asimptomatică să îmbolnăvească copilul, care apoi va contamina părinții și bunicii. Nu pledez să se deschidă creșele, grădinițele, ci ca un părinte să fie plătit ca să stea acasă cu copiii”, a explicat Firea.

ADVERTISEMENT