News

Când se redeschid școlile! Discuție fermă între miniștrii Educației și Sănătății. „Aș începe numai cu anii terminali”

22.04.2020 | 13:08
Cand se redeschid scolile Discutie ferma intre ministrii Educatiei si Sanatatii As incepe numai cu anii terminali
ADVERTISEMENT

Când se redeschid școlile! Aceasta este întrebarea care se află pe buzele tuturor elevilor, părinților sau a cadrelor didactice. Toți așteaptă un semn de la Ministerul Educației și Cercetării, minister care a luat decizia să discute cu reprezentanții de la Sănătate.

Când se redeschid școlile!

Concret, am putea să vorbim  despre o redeschidere a unităților de învățământ abia la finalul lunii mai, sau chiar la 1 iunie. Acesta este anunțul făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

Oficialul a precizat că va avea o întâlnire cu ministrul Educației, Monica Anisie, „în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli”.

Discuție fermă între miniștrii Educației și Sănătății

„Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii.

ADVERTISEMENT

Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli”, a precizat Nelu Tătaru.

O altă variantă a venit de la Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți. Iulian Cristache nu a ezitat și a scris pe o rețea de socialziare că școala trebuie să înceapă numai pentru o anumită categorie de elevi.

ADVERTISEMENT

„Personal, aș începe (n.r. școala) numai cu anii terminali, și-n funcție de contextul epidemiologic la nivel național, aș chema sau nu și anii non-terminali. Avem nevoie de mare chibzuință, altfel vom risca foarte mult”, a postat Cristache.

Culmea, la doar câteva momente, chiar ministrul Educației, Monica Anisie a apreciat mesajul. Vă readucem aminte că săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban a transmis că „avem o variantă în care se pot finaliza toate cursurile pe online și chiar examenul să se dea pe online (…)

ADVERTISEMENT

Luăm în calcul deschiderea graduală a școlilor sau împărțirea elevilor ca să nu mai fie clase pline.

După 15 mai este posibil să le redeschidem școlile… pe 20 mai, pe 25 mai, pe 1 iunie. Când ne va permite, pe baza analizelor pe care le avem, contextul epidemiologic”, spunea șeful Executivului.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: