News

Când se redeschid școlile în Capitală. Nicușor Dan: ”Am încredere în specialiști”

29.10.2020 | 20:49
Cand se redeschid scolile in Capitala Nicusor Dan Am incredere in specialisti
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, noul primar al Capitalei, a vorbit în prima zi de mandat despre chestiunea legată de școlile din București și a spus că acestea se vor redeschide doar când situația epidemiologică o va permite.

Acesta dat asigurări că acestea vor rămâne închise atâta timp cât indicele de 3 infectări la mia de locuitori se va păstra, în ciuda cererilor venite joi dinspre fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, cea care spunea că unitățile de învățământ trebuie să se redeschidă.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan merge pe mâna medicilor, cei care spun că elevii sunt purtători ai bolii, și spune că școlile vor rămâne închise atâta timp cât rata incidenței infectărilor va fi una peste valoarea de 3 la mie.

Când se redeschid școlile în Capitală. Anunțul noului primar Nicușor Dan

Gabriela Firea, președinte al organizației PSD București, a cerut joi autorităților să redeschidă școlile din București, spunând că închiderea lor produce daune atât economice, cât și în ce privește procesul de educație.

ADVERTISEMENT

Urmașul acesteia la cârma Capitalei, Nicușor Dan, spune că școlile sunt o sursă de propagare a bolii în această criza sanitară severă și trebuie să rămână în continuare în sistemul online. Ele se pot deschide doar după ce rata de infectare va scădea sub 3 la mia de locuitori.

”Copii sunt transmițători ai acestei boli. Specialiștii, în care am încredere au spus că, întrucât școlile sunt o sursă de extinderii bolii, o măsură de siguranță este trecerea lor în online. Eu o susțin.

ADVERTISEMENT

Până când nu vom scădea acel indice sub 3 la mia de locuitori, eu susțin ca școlile să rămână închise.”, a spus Nicușor Dan la B1 TV.

Ce spunea Gabriel Firea

Intrată recent în lupta pentru un loc în Parlament pe listele PSD, Gabriela Firea, fost primar general, cere autorităților să redeschidă şcolile din municipiul Bucureşti și spune că ”măsura de închidere a unităţilor de învăţământ este injustă pentru elevi şi profesori”.

ADVERTISEMENT

“Aş vrea să abordez un subiect pe care l-am discutat în cadrul Comitetului Politic Naţional şi anume această situaţie singulară la nivel european şi aberantă, spun eu cu privire la închiderea şcolilor. În Capitală s-a luat măsura închiderii unităţilor de învăţământ, o măsură injustă pentru profesori si elevi.

În Europa, doar România şi Lituania ţin şcolile închise. Nu există nicio justificare şi cerem noului prefect al Capitalei să redeschisă şcolile din Capitală. Ce e de făcut? Să fie testaţi profesorii şi elevii şi doar unde e un focar să iei o astfel de măsură de închidere a şcolii. Am şi eu copii, sunt părinte, vorbesc în fiecare zi cu zeci poate sute de mame, de familii.

Toată lumea e îngrijorată. Nu se poate compara învăţământul în clasă cu cel online. Copiii nu mai socializează, nu îşi mai văd profesorii. Sunt de asemenea multe familii în care copiii sunt supravegheaţi de bunici, iar aceştia nu sunt familiarizaţi cu metodologia online”, a spus Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT