News

Când se redeschid școlile? Ministrul Sănătății, anunț ferm pentru elevi și părinți: “Semnele nu sunt încurajatoare”

26.04.2020 | 10:53
Cand se redeschid scolile Ministrul Sanatatii anunt ferm pentru elevi si parinti Semnele nu sunt incurajatoare
Când se redeschid școlile? Ministrul Sănătății, anunț ferm pentru elevi și părinți: "Semnele nu sunt încurajatoare" Sursă foto: Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tataru, a vorbit despre unul dintre cele mai arzătoare subiecte din această perioadă, redeschiderea şcolilor. Oficialul este sceptic că şcolile se vor redeschide rapid, în condiţiile în care semnalele primite de la celelalte ţări nu sunt încurajatoare.

Când se redeschid școlile? Ministrul Sănătății, anunț ferm pentru elevi și părinți

Nelu Tătaru susţine că în toată Europa termenele sunt făcute pe câte două săptămâni, însă în Franţa s-au înregistrat cazuri de îmbolnăviri la copii după ce şcolile au fost redeschise parţial:

ADVERTISEMENT

“Știți cum se spune: am mai puține opinii și mă uit mai mult pe cifre și la situație. România a evitat extinderea transmiterii comunitare. Un sfert din toți cei bolnavi de COVID-19 sunt în Suceava și avem datoria să evităm nașterea unor noi focare. De aceea nu ne grăbim cu o decizie legată de școli.

Am vorbit chiar sâmbătă în Franța, care a redeschis parțial școlile, și au apărut deja cazuri de infectare și în rândul copiilor, și în cel al cadrelor didactice. Primele semne după redeschidere nu sunt încurajatoare.

ADVERTISEMENT

“Toată Europa gândește acum pe termene de două săptămâni”

Vom vedea. Toată Europa gândește acum pe termene de două săptămâni. Haideți să vedem ce se întâmplă”, a spus Nelu Tătaru pentru Libertatea.

Ministrul Sănătăţii susţine că numărul de teste făcute de România a urcat la 9000 pe zi, după ce la început se făceau câteva teste, însă chiar şi aşa standardele spun că testarea este insuficientă:

ADVERTISEMENT

“Sistemul românesc de sănătate trebuie schimbat profund după ce trecem de această pandemie”

“Am urcat capacitatea la 9.000 de teste pe zi, sunt peste 60 de centre, dar multe sunt centre noi și pregătirea oamenilor durează. Acesta este nivelul din acest moment, am progresat repede de la câteva sute de teste la peste 5.000 pe zi, însă durează.

Sistemul românesc de sănătate trebuie schimbat profund după ce trecem de această pandemie”, a spus Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru a fost numit în funcţia de Ministru al Sănătăţii în plină pandemie de coronavirus după ce fostul ministru, Victor Costache, şi-a depus demisia în luna martie, la începutul crizei COVID-19.

ADVERTISEMENT