News

Când se redeschid Transfăgărăşan şi Transalpina! Anunț oficial

FANATIK îți spune când se redeschid în mod oficial Transfăgărăşan şi Transalpina!
22.05.2021 | 11:19
Cand se redeschid Transfagarasan si Transalpina Anunt oficial
ADVERTISEMENT

Se știe că cea mai înaltă şosea din România şi cel mai renumit drum montan din ţara noastră, încă nu sunt accesibile circulaţiei. Se întâmplă lucrul acesta din cauza zăpezii.

Cu toate acestea, de câteva zile a început deszăpezirea celor două șosele. Interesant este că există zone mari unde stratul de zăpadă măsoară chiar şi şapte metri.

ADVERTISEMENT

Când se redeschid drumurile Transfăgărăşan şi Transalpina!

De altfel, au fost precipitații extrem de bogate în acest an și lucrul acesta se simte acum din plin. Zăpada este principalul motiv pentru care redeschiderea celor două artere rutiere montane a variat de la an la an.

Dacă ne raportăm la 2021, cel mai probabil, acestea vor putea fi tranzitate abia din 30 iunie / 1 iulie. Drumarii spun însă că dacă vremea o va permite şi zăpada de pe culmi se va topi mai repede, există şanse ca redeschiderea să aibă loc chiar mai devreme.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că circulaţia rutieră pe cele două drumuri naţionale montane, DN 7C – Transfăgărăşan şi DN 67C  – Transalpina, este închisă de anul trecut din 20 octombrie, pentru toate categoriile de autovehicule.

Se întâmplă lucrul acesta pe anumite sectoare: DN 7C între km 104+000 ( Piscu Negru – Argeş) şi km 130+800  (Cabana Bâlea Cascadă – Sibiu), iar pentru DN 67C – între km 34+800 (Rânca – Gorj) şi km 79+200 (Curpat – Obârşia Lotrului – Vâlcea).

ADVERTISEMENT

Vara trecută, circulaţia pe Transalpina a fost reluată pe 23 mai, în timp ce în 2019, acest lucru s-a petrecut abia pe 5 iunie. În schimb, Transfăgărăşanul s-a redeschis mai mereu, în jurul datei de 1 iulie (cel mai devreme pe 25 iunie, în ultimii ani).

Între timp, drumarii au postat pe o rețea de socializare și un clip cu lucrările pe care le întreprind.

ADVERTISEMENT

 

De remarcat că deszăpezirea pe Transfăgărăşan a demarat în urmă cu o săptămână: „A început operaţiunea de deszăpezire a părţii nordice a DN7C – Transfăgărăşan. Deocamdată suntem la începutul operaţiunii care va dura câteva săptămâni bune având în vedere stratul gros de zăpadă bătătorită, care pe alocuri depăşeşte 6 metri grosime”, au anunţat reprezentanţii DRDP Braşov.

Și ei au postat un clip cu ceea ce se întâmplă acum pe acest sector montan.

„Cu toate că vremea este mai mult decât nepotrivită, din câte vedeţi aici pe versantul sudic al Munţilor Făgăraş, pe Transfăgărăşan, colegii noştri de la DRDP Bucureşti continuă să lucreze pentru îndepărtarea zăpezii. Aici din câte vedeţi ninge, pare că suntem în toiul iernii, cu toate acestea, colegii mei au luat hotărârea de a nu opri lucrările, merg înainte şi încearcă să elibereze drumul cât mai repede”, a povestit purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov, în filmare.

De remarcat că Transfăgărăşan reprezintă o porţiune de 92 de kilometri din DN 7C (152 km) şi leagă Muntenia de Transilvania, prin Munţii Făgăraş, străbătând judeţele Argeş şi Sibiu.

Transalpina este cea mai înaltă şosea din România și reprezintă o porţiune din DN 67C, care leagă Transilvania de Oltenia, prin Munţii Parâng şi străbate patru judeţe: Vâlcea, Gorj, Sibiu şi Alba.

ADVERTISEMENT