Fotbal intern

Se reia Liga 2-a! Start joc în caruselul speranţelor. Şase formaţii luptă pentru promovare

21.02.2019 | 23:44
Se reia Liga 2a Start joc in caruselul sperantelor Sase formatii lupta pentru promovare

Luna februarie înseamnă start joc și în Liga a doua a fotbalului românesc. Astfel, eșalonul secund se reia, mai exact, pe 23 februarie cu runda numărul 22. Se anunță o luptă teribilă pentru promovare în condițiile în care nu mai puțin de șase formații se luptă pentru promovare în acest moment. În pole position se află Sportul Snagov. Trupa antrenată din această iarnă de Eugen Trică a acumulat 46 de puncte după 21 de jocuri. 14 victorii, 4 rezultate de egalitate și 3 înfrângeri a bifat liderul în prima parte a sezonului.

Sportul Snagov este urmată îndeaproape de două formații care au 45 de puncte, cu unul mai puțin. Academica Clinceni și Petrolul au ca obiectiv promovarea pe prima scenă și vor să dea lovitura pe ultima sută de metri și să-și asigure prezența la masa bogaților. Nu se termină aici pretendenții – Universitatea Cluj și Chindia Târgoviște au 44 de puncte și stau și ele la pândă. Antrenate de doi foști internaționali, Bogdan Lobonț, respectiv Viorel Moldovan, cele două formații așteaptă pașii greșiți la adăpostul investițiilor din ultima perioadă.

Când se reia Liga 2-a! Fază de joc liga a doua
Sportul snagov ocupă prima poziție în clasamentul ligii secunde

Când se reia Liga 2-a!

Și FC Argeș se poate implica în luptă – piteștenii sunt la 5 puncte de prima poziție și ar avea nevoie de mai mulți factori pentru a forța promovarea. Sfârşitul lunii februarie propune şi o bătălie pentru evitarea retrogradării din Liga a doua. Deocamdată 5 echipe par condamnate, însă până la mijlocul clasamentului diferenţa este una infimă şi uşor de recuperat.

Metaloglobus ocupă prima poziție care duce în eșalonul al treilea. Este urmată de formația finanțată de Ciprian Marica. SSC Farul Constanța a strâns 20 de puncte după 21 de jocuri, însă fostul atacant a investit puternic în iarnă și a promis suporterilor că echipa se va salva. Marica a apelat la filiera portugheză și a adus mai mulți jucători lusitani alături de care va căuta să evite malaxorul retrogradării. Balotești, Dacia Unirea Brăila și ACS Poli Timișoara sunt formațiile care închid clasamentul în Liga a doua.

  • 10 puncte a acumulat ACS Poli Timișoara în prima parte a sezonului