News

Când se schimbă premierul. Marcel Ciolacu a spus data până la care se face rotația guvernamentală

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat când se schimbă premierul în România. Viitorul premier a avansat data până la care se face rotația guvernamentală.
02.05.2023 | 07:27
Cand se schimba premierul Marcel Ciolacu a spus data pana la care se face rotatia guvernamentala
Marcel Ciolacu a anunțat când se schimbă premierul. Care e data până la care se face rotația guvernamentală
ADVERTISEMENT

Președintele PSD și viitorul premier, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, când se schimbă premierul. Care e data până la care se face rotația guvernamentală între liderul social-democrat și omologul său liberal Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu a anunțat când se schimbă premierul. Care e data până la care se face rotația guvernamentală

Schimbarea de ștachetă la vârful Palatului Victoria se va produce cu certitudine în mai puțin de o lună. Asigurări în acest sens a oferit, luni, chiar viitorul șef de Guvern, Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Liderul PSD a spus că nu există o dată fixă în care el să ajungă premier, însă a avansat data până la care se face rotația guvernamentală. ”Nu avem o dată fixă. Sunt ferm convins că se va face această rotație până în 1 iunie”, a spus luni seara, la Antena 3, Marcel Ciolacu.

Pus să comenteze dacă este convins că președintele Klaus Iohannis e de acord cu numirea lui ca prim-ministru, președintele PSD a spus: ”E o decizie politică, tot timpul există… dar nu cred că în acest moment se pune problema așa”.

ADVERTISEMENT

Ciolacu s-a ferit în a da nume de actuali miniștri care vor fi schimbați. S-a rezumat la a preciza că: ”În acest moment avem un protocol și îl respectăm. Decizia finală se va lua de către liderii coaliției. Pe urmă se va discuta în partide. Nu e corect să vorbim de schimbări de anumiți miniștri cu o lună înainte. Nu mai funcționează ministerul. În primul rând tot Guvernul va cădea, va fi un Guvern nou”.

Ce spune Marcel Ciolacu despre viitoarea funcție a lui Nicolae Ciucă

Referindu-se la viitorul actualului premier, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu spune că acesta nu a luat o decizie dacă va rămâne în noul guvern. ”Nu a luat o decizie, presupun că o va lua împreună cu PNL”.

ADVERTISEMENT

Liderul social-democrat a recunoscut că în noul Guvern pe care îl va conduce și l-ar dori pe fostul premier PSD, Mihai Tudose: ”Mi l-aş dori pe Mihai Tudose, vom vedea la ce, vom avea o discuţie. Mihai Tudose ştie întregul tablou din Guvernul României, a fost prim-ministru”.

Vorbind despre actualii miniștri, Ciolacu a apreciat că cel de la Transporturi, Sorin Grindeanu, este unul dintre cei mai performanţi miniștri ai actualului Cabinet.

ADVERTISEMENT

Şi domnul Sorin Grindeanu nu a avut nicio reţinere, deşi a fost premier, să meargă ministru al Transporturilor. Din punctul meu de vedere, este unul dintre cei mai performanţi miniştri ai actualului guvern”, a mai punctat Marcel Ciolacu la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT