News

Când se termină recalcularea pensiilor. Ce pensionari vor primi mai mulți bani. Anunțul Olguței Vasilescu

28.04.2019 | 14:16
Cand se termina recalcularea pensiilor Ce pensionari vor primi mai multi bani Anuntul Olgutei Vasilescu

Casa Națională de Pensii Publice a anunțat că recalcularea pensiilor a început din data de 1 octombrie și va dura până pe 30 septembrie 2019. Mai exact, este vorba despre foștii angajați din siderurgie, minerit, construcții, căi ferate și alte domenii care s-au încadrat în grupele I și II de muncă, ce vor avea pensiile recalculate din oficiu, în total fiind vorba de aproximativ 100.000 de pensionari.

Recalcularea pensiilor ar trebui să se termine pe 30 septembrie 2019

Cu mai multe detalii a venit fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu.Vă dau un exemplu la mineri: până acum se împărţea la un stagiu complet de cotizare de 30 de ani, acum la 20, ceea ce duce la o creştere a pensiei cu o treime. Şi alţi beneficiari ai Legii 221 sunt cei care au ieşit la pensie pe Legea 163, ulterior datei de 1 ianuarie 2011, care au lucrat în condiţii speciale: furnaliştii, siderurgiştii, cei de la Metrorex.

Se împarte la fel, la 25, în loc de 35. Asta înseamnă o majorare de pensie la stabilirea dreptului. Creşterea va fi tot cu o treime. Peste 100 de mii de persoane sunt vizate de această modificare la legea pensiilor. Impactul e calculat la 1,3 mld lei”, a dezclarat Olguța Vasilescu.

Când se termină recalcularea pensiilor. Ce pensionarii vor primi mai mulți bani. Anunțul Olguței Vasilescu
Anunțul Olguței Vasilescu

Rareș Bogdan, anunț care pare greu pentru Lia Olguța Vasilescu și Liviu Dragnea

Recent, Rareș Bogdan, cap de listă la PNL, a făcut un anunț pentru fostul ministru, dar și pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, despre salarii și pensii. Fostul realizator TV a declarat, la o întâlnire electorală organizată la Botoșani, că fără românii care sunt aflați la muncă în străinătate, țara noastră nu ar fi putut plăti pensiile și salariile în ultimii nai. „Nu, ne gândim şi la fraţii, verişorii sau copiii noştri care în momentul ăsta nu pot să meargă la Sfânta Biserică la slujba celor 12 evanghelii.

Mâine nu vor merge la prohodul Domnului şi nici la biserica unde au fost de copii, pentru că sunt la mii şi mii de kilometri, unii la 12.000 de kilometri, alţii la 5.000, alţii la 3.000, adică sunt alungaţi din propria ţară. Sunt fraţii noştri din diasporă, iar de aici, de la Botoşani, au plecat printre cei mai mulţi, procentual, acolo departe”, a spus Rareș Bogdan.