News

Când se va circula cu metroul în Drumul Taberei. Anunțul ministrului Transporturilor

13.05.2019 | 10:39
Când se va circula cu metroul în Drumul Taberei. Anunțul ministrului Transporturilor
Când vom avea parte de o nouă stație de metrou în Capitală. Sursa foto:capital.ro

Vești bune pentru bucureșteni. După o perioadă îndelungată de amânări și promisiuni rămase fără rezultat, una dintre cele mai așteptate stații de metrou din Capitală este aproape de finalizare. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Când va fi gata metroul din Drumul Taberei

Este vorba despre stația de metrou din Drumul Taberei, așteptată cu mare ardoare de numeroși locuitori ai Bucureștiului. Dincolo de faptul că le-ar fi extrem de utilă celor care locuiesc în Drumul Taberei, aceasta ar contribui semnificativ și la fluidizarea traficului din zona respectivă.

Deși construirea sa trebuia finalizată încă din anul 2015, numeroasele promisiuni făcute de-a lungul timpului de miniștrii care s-au perindat la Transporturi s-au concretizat, făcând ca metroul din Drumul Taberei să devină un adevărat mit urban. Răzvan Cuc, actualul ministru, a anunțat însă că finalizarea lucrărilor se va produce la sfârșitul acestui an.

Bucureștenii vor avea parte de încă o stație de metrou. Sursa foto: metrorex
Bucureștenii vor avea parte de încă o stație de metrou. Sursa foto: metrorex

Anunțul ministrului Transporturilor

Îl finalizăm, așa cum am spus, la sfârșitul anului, în decembrie 2019, vom circula cu metroul” , promite Răzvan Cuc. Rămâne de văzut dacă de data aceasta locuitorii din Drumul Taberei vor avea, în sfârșit, parte de metrou.

Totodată, ministrul Transporturilor a explicat că firma de construcții căreia i-a fost încredințat acest proiect, a realizat o amplă analiză, ajungând astfel la concluzia că stația de metrou va putea fi inaugurată la sfârșitul lui 2019, în maxim 7 luni.„A evaluat foarte bine, vă asigur. Constructorul a înțeles mesajul. (…) Săptămâna asta o să vă convoc să mergem pe magistrala 5” , a mai spus Răzvan Cuc, pentru Digi 24.

Proiectul stației de metrou  Drumul Taberei-Eroilor a început în 2011, lucrările trebuind să fie finalizate încă din 2015. În ultimii ani, constructorul a întâmpinat o serie de piedici, din cauza proceselor intentate de firmele concurente.Valoarea totală a proiectului este de 3,4 miliarde de lei. Odată cu inaugurarea acestei magistrale, Bucureștiul va ajunge la 78 de kilometrii de rețea și un număr de 63 de stații de metrou.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri