ADVERTISEMENT
News

Când se va înregistra o scădere a numărului de cazuri Covid-19? Anunțul medicului Adrian Marinescu

Autor: Flaviu Popa | 28.08.2020 | 16:53
Când se va înregistra o scădere a numărului de cazuri Covid-19? Anunțul medicului Adrian Marinescu
Numărul de cazuri de Covid-19 nu scade deocamdată. Foto: Hepta

Noul coronavirus a atins un prag record de îmbolnăviri, 1.500, în urmă cu două zile, însă specialiștii se așteaptă ca numărul de cazuri să scadă în viitor.

ADVERTISEMENT

Primul care a anunțat acest lucru a fost ministrul Nelu Tătaru, cel care i-a asigurat pe români că în zilele următoare va exista o scădere a numărului de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore.

Medicul Adrian Marinescu, reprezentant al Institutului Matei Balș, nu este atât de optimist, și crede că o scădere va fi vizibilă doar anul viitor.

ADVERTISEMENT

Medicul Adrian Marinescu spune că numărul de cazuri Covid-19 va scădea doar anul viitor

De altfel, speranțele lui Nelu Tătaru și ale lui Adrian Marinescu sunt puse în dezvoltarea unui vaccin anti-Covid, probabil singura șansă ca omenirea să scape definitiv de povara pandemiei de Covid-19.

„În mod normal, în 2021, fiecare lună ar trebui să aducă un plus la nivelul de imunizare. Dacă aşa va fi în toate ţările Uniunii Europene, atunci în a doua jumătate a anului 2021 ar trebui să vedem efectele clare“, a explicat doctorul Adrian Marinescu, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Ministerului Sănătății așteaptă ca primele doze de vaccin anti-Covid să ajungă în România în ianuarie, iar cei care vor beneficia primii de acest vaccin sunt medicii și cei cu risc ridicat de infectare , conform Antena 3.

De ce personalul medical în primul rând? Pentru că trebuie oprită această sursă de transmitere. De asemenea, urmează apoi persoanele cu factor de risc, cei cu probabilitate mare de a face forme severe. În final, ne dorim imunizarea să fie la nivel de masă”, a explicat medicul.

ADVERTISEMENT

De altfel, Nelu Tătaru a anunțat că România va primi 10 milioane de doze de vaccin, însă rămâne de văzut cine va accepta vaccinarea.

Conform unui studiu, doar 55% dintre români cred în existența noului coronavirus, 33% au dubii referitor la existența acestuia și 12% sunt sigură că e o invenție.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, autoritățile vor avea de dus o muncă de convingere pentru a-i determina pe români să se vaccineze împotriva a ceva în care nu cred. Deși unii au vorbit despre obligativitatea vaccinării, microbiologul Alexandru Rafila a explicat că un vaccin nu poate fi obligatoriu, pentru că nu ar respecta Constituția.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!