Fotbal intern

Când se va relua Liga 1 și câți spectatori vor avea voie pe stadion. Anunțul Ministrului Sportului, Ionuț Stroe

02.05.2020 | 23:11
Cand se va relua Liga 1 si cati spectatori vor avea voie pe stadion Anuntul Ministrului Sportului Ionut Stroe
ADVERTISEMENT

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a vorbit despre redeschiderea campionatului de fotbal din România. Reprezentantul guvernului a dezvăluit ce măsuri fără precedent vor fi luate pentru a proteja fotbaliștii, dar și spectatorii.

Liga 1 nu se va relua degrabă

Stroe a prezentat un scenariu în care fotbaliștii vor fi testați timp de o lună, înainte de a putea să înceapă meciurile. Mai mult, partidele se vor desfășura cu maximum 120 de spectatori.

ADVERTISEMENT

„Lucrăm pe mai multe scenarii. Putem să ne gândim la 15 mai ca un reper de repornire a activităților sportive, însă sistemul va fi unul de izolare, va debuta cu faza de pregătire, niciun caz cu competiții. O lună de zile vor fi testați, apoi vor porni antrenamentele cu un număr redus de participanți.

Doar dacă condițiile ne vor permite să trecem mai departe, vom face acest lucru. La sporturile de echipă e risc epidemiologic ridicat. Momentul mult așteptat va fi mult mai târziu, competiția națională de fotbal va fi reluată, suntem obitați să fim optimiști”, a declarat Stroe la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Maximum 120 de spectatori la meciuri

Totodată, Stroe a dezvăluit care va fi numărul maxim de spectatori care vor putea participa la meciuri.  „Va fi limitat la maximum numărul participanților.

Dacă aveam 10.000 de spectatori la meciuri până acum, probabil cifra orientativă va fi la 100-120 de persoane. Nu vom folosi vestiare comune.

ADVERTISEMENT

Au dispărut sursele de venit, noi le susținem acum pe durata pandemiei, ajutăm sportivii care au rămas fără contract în această perioadă”, a completat Stroe.

Cu toate că marile competiții sportive nu vor fi reluate în viitorul apropiat, ministrul Stroe le-a transmis românilor să facă sport „individual”, considerând acest lucru extrem de important.

ADVERTISEMENT

„Sunt importante și sporturile individuale, va trebui să facem alergări, să folosim bicicleta, dacă pandemia ne va permite”, a explicat ministrul.

 

ADVERTISEMENT
Tags: