ADVERTISEMENT
News

Când se va renunța la mască în spațiile deschise și neaglomerate. Ce spune ministrul Sănătății

Autor: Robert Cristea | 06.05.2021 | 10:20
Când se va renunța la mască în spațiile deschise și neaglomerate. Ce spune ministrul Sănătății
Lista măsurilor de relaxare, începând din 15 mai. Ce se întâmplă cu nunțile, purtarea măștilor și carantina de noapte . Sursa foto: Profimedia

Ministrul Sănătății a transmis când s-ar putea renunța la mască în spațiile deschise și neaglomerate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Ioana Mihăilă a declarat că a discutat cu premierul Florin Cîţu ca persoanelor care sunt vaccinate să înceapă să le fie permisă mai multă libertate.

“Depinde unde renunţăm la mască. Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil”, a declarat Mihăilă miercuri seara, la TVR1.

Ministrul Sănătății: ”Termenul de 1 august cred că este unul fezabil”

Ioana Mihailă, favorita USRPLUS la nominalizarea pentru Ministerul Sănătății
Foto: Facebook

“Am avut o discuţie pe această temă cu premierul Cîţu chiar astăzi şi am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie.

ADVERTISEMENT

Una dintre aceste idei a fost tocmai această permisiune pentru cei care lucrează în birouri, dacă sunt toţi vaccinaţi dintr-un anumit spaţiu închis, să poată să nu poarte mască.

Evident că înainte de a da liber la astfel de prevederi, va trebui să verificăm cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu specialiştii pe care îi avem în sănătate publică, dar (…) pare o idee fezabilă”, a spus Mihăilă, potrivit Agerpres.

Ce își dorește ministrul Sănătății?

Ioana Mihăilă şi-a exprimat dorinţa ca, odată cu implicarea medicilor de familie, numărul celor vaccinaţi împotriva noului coronavirus să treacă de 100.000 de persoane pe zi.

ADVERTISEMENT

 “Astăzi am avut 94.000 de vaccinaţi, ceea ce este un rezultat încurajator. Cred că toate aceste noi metode de vaccinare au contribuit la acest rezultat bun. (…) Este unul dintre vârfuri… A fost doar a doua zi de vaccinare la medicii de familie.

Eu sper că reuşim să ajungem la cât mai multe persoane, prin medicii de familie vom depăşi 100.000 de vaccinaţi pe zi”, a afirmat ministrul Mihăilă, conform Digi24.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT