News

Nicușor Dan a decis să se vaccineze. Când va face ediul prima doză

Când se vaccinează Nicușor Dan? Primarul Capitalei a anunţat momentul în care se va imuniza împotriva noului coronavirus. El a specificat că va face prima doză săptămâna viitoare.
26.11.2021 | 16:03
Nicusor Dan a decis sa se vaccineze Cand va face ediul prima doza
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a anunțat că a făcut niște investigații medicale și se va vaccina în cursul săptămânii viitoare.

„Am făcut nişte investigaţii medicale şi săptămâna viitoare mă voi vaccina”, a declarat primarul din București, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Anunțul vine după ce primarul din București a tot anunțat că se va imuniza după ce va face un set de analize, pentru ca medicul să își dea acordul să facă vaccinul.

Iată că acest moment a venit acum, iar edilul se va imuniza în doar câteva zile.

Nicușor Dan a amânat momentul vaccinării

Primarul din Capitală a precizat că el s-a îmbolnăvit de coronavirus, iar vaccinul îl va face abia după ce se va testa. Totuși, el spunea la acel moment că există „urgențe mai importante”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el precizat că au trecut cele șase luni în care poate fi valabil certificatul verde, așa că nu a puttu să facă rost de acest document.

„Am trecut prin boală. (…) Am spus că mă voi vaccina după ce fac un număr de teste, pe care n-am apucat încă să le fac, pentru că există niște urgențe care sunt mai importante. Mă voi vaccina.

ADVERTISEMENT

Am trecut prin boală, cred că primul test pozitiv a fost în jur de 20  aprilie. Atunci m-am declarat la DSP.

Cele șase luni au trecut însă de atunci, nu pot să scot certificatul”, spunea Nicușor Dan la Digi24.

ADVERTISEMENT

Primarul din Capitală spunea că nu are nevoie de certificat verde

Totodată, edilul nu era interesat să obțină certificatul verde, deoarece, conform lui, stă toată ziua la primărie și nici nu are ce să facă cu el, având în vedere că el este necesar la restaurante, de exemplu, sau la mall.

„Nu mi-am pus problema să obțin certificat verde, viața mea înseamnă să mă trezesc de dimineață și să stau de la 9 la 21 în primărie”, a mai precizat el.

Tot la acel moment, edilul a fost întrebat dacă ar fi nevoie ca angajații din instituțiile publice care interacționează cu oamenii să fie boligați să se vaccineze.

„Eu sunt o autoritate locală, care încearcă să rezolve chestiuni de natură locală. Asta este competenţa pe care mi-au dat-o oamenii, prin vot. Prefer să nu interferez cu această dezbatere”, a spus el.

ADVERTISEMENT
Tags: