Life

Când se văruiesc, de fapt, pomii. Este un secret pe care îl știu numai grădinarii cu experiență

Când se văruiesc pomii, de fapt. Acesta este un secret pe care îl știu numai grădinarii cu multă experiență, dar care este acum împărtășit.
18.03.2023 | 00:31
Cand se varuiesc de fapt pomii Este un secret pe care il stiu numai gradinarii cu experienta
Când se văruiesc, de fapt, pomii. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Când se văruiesc pomii, de fapt. Acesta este un secret pe care numai grădinarii care au experiență îl cunosc. Iată ce nu știu multe persoane!

Când se văruiesc, de fapt, pomii. Este un secret cunoscut de puțini

Curățenia de primăvară se face și în livadă, nu numai în casă. Astfel, aceasta este perioadă când se dau și pomii cu var. Dar puțini știu care este motivul real.

ADVERTISEMENT

Perioada propice pentru ca văruirea pomilor este luna martie. Dar același proces mai poate fi făcut și toamna, în anumite condiții.

Văruirea pomilor se face pentru ca pomii să fie protejați de insectele dăunătoare și nu numai care pot să depună ouăle în scoarță. De asemenea, pomii mai sunt protejați și de creșterea mușchilor și lichenilor pe scoarța lor pe timp de vară.

ADVERTISEMENT

Acesta este secretul pe care îl știu doar grădinarii experiementați, dat pe care poate să îl folosească oricine. Înainte de a da pomii cu var trebuie să dăm jos scorța uscată.

Trucuri pentru pomi sănătoși. Cum se văruiesc aceștia

Totodată, trebuie să curățăm și ouăle de insecte deja existente în copac. Iar procesul de văruire trebuie să se facă înainte de înflorirea pomilor.

ADVERTISEMENT

Important este să facem văruirea pomilor a doua zi după ce ei au fost curățați. Este bine să dați scoarța pomilor cu două straturi, nu cu unul singur.

Varul pentru pomii fructiferi se face din 50 de grame de aracet, 2 sau 3 kilograme de var stins și 250 de grame de sulfat de cupru. Pe lângă acestea, mai punem și 10 kilograme de apă.

ADVERTISEMENT

Dacă nu aveți sulfat de cupru puteți să folosiți și sare de mare, dacă vă este la îndemână. Cantitatea de var ar trebui să vă ajungă pentru o livadă de pomi fructiferi.

Varul este benefic pentru pomi și pentru că protejează scoarța împotriva razelor de soare puternice pe timp de vară, iar iarna de gerul năprasnic.

ADVERTISEMENT
Tags: