News

Când se vor aprinde luminițele de Crăciun în București anul acesta. Primăria Capitalei a anunțat data

Primăria Capitalei a anunțat când se vor aprinde luminițele de Crăciun în București anul acesta. S-a început montarea lor de câteva săptămâni.
19.11.2022 | 15:23
Cand se vor aprinde luminitele de Craciun in Bucuresti anul acesta Primaria Capitalei a anuntat data
Când se vor aprinde luminițele de Crăciun în 2022. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ca în fiecare an, înainte de sărbători, Primăria Capitalei a anunțat când se vor aprinde luminițele de Crăciun în București. Montarea instalațiilor a început deja de câteva săptămâni, iar în curând vor fi aprinse.

Când se vor aprinde luminițele de Crăciun în 2022

Mai multe târguri de Crăciun au fost deschise în câteva orașe din țară, iar în curând se vor deschide și în Capitală.

ADVERTISEMENT

Angajații primăriilor de sector au început deja montarea ornamentelor de Crăciun. Cele mai importante bulevarde din București vor fi luminate de ghirlande de toate felurile.

În București vor fi montate aproximativ 3.000 de instalații luminoase anul acesta. Primarul Nicușor Dan a anunțat că nu vor mai fi achiziționate sau închiriate alte echipamente, după ce în urmă cu doi ani s-au alocat 10 milioane de lei în acest scop.

ADVERTISEMENT

Luminițele se vor aprinde în Capitală în seara zilei de 1 decembrie.

“Luminiţele vor fi aprinse în seara zilei de 1 decembrie, odată cu iluminatul public.

Aproape 3.000 de instalaţii luminoase, care utilizează tehnologia LED pentru un consum eficient, vor împodobi zone precum bd. Magheru, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii şi Piaţa Presei Libere.

Instalaţiile luminoase sunt aceleaşi din anii trecuţi, nu au mai fost cumpărate sau închiriate alte echipamente.”, a transmis Primăria Capitalei, potrivit observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Când se deschide Târgul de Crăciun din București

Din 20 noiembrie se va deschide Târgul de Crăciun din București, în Piața Constituției. Târgul va fi deschis zilnic în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie, iar vizitatorii au acces gratuit.

Printre atracțiile Târgului de Crăciun din Piața Constituției se numără concertele live, Căsuța lui Moș Crăciun, patinoarul, roata panoramică și caruselul.

ADVERTISEMENT

Târgul de Crăciun din acest an va avea peste 70 de căsuțe din lemn unde vizitatorii pot alege cadouri, jucării, obiecte handmade, suveniruri tradiționale, precum și produse alimentare.

Vizitatorii se pot bucura și de patinoarul amenajat în zona Târgului de Crăciun.

“Atmosfera festivă din Piaţa Constituţiei este completată de un brad de mari dimensiuni. În spaţiul Târgului de Crăciun Bucureşti va fi amenajat, de asemenea, un patinoar de peste 30 de metri lungime şi 20 de metri lăţime, un carusel şi o roată panoramică, înaltă de aproape 40 de metri.”, au transmis organizatorii târgului.

De asemenea, cei care vin la Târgul de Crăciun se pot delecta cu preparate specifice de sezon în zona food truck-urilor.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției va fi deschis de luni până vineri, între orele 12:00 – 23:00, dar și sâmbăta și duminica, între 10:00 – 23:00.

Organizatorii festivalurilor Untold și Neversea au anunțat organizarea unui Târg de Crăciun și în Parcul Drumul Taberei din București. Acesta va fi deschis în perioada 25 noiembrie – 27 decembrie.

ADVERTISEMENT