ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Când se vor întoarce fanii pe stadioane! Președintele FRF a făcut anunțul

Autor: Gabriela Gheorghe | 01.12.2020 | 15:38
Când se vor întoarce fanii pe stadioane! Președintele FRF a făcut anunțul
Suporteri olteni in tribuna cu fulare alb albastre la meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si Gaz Metan Medias, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, disputat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminica 1 martie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Președintele FRF a spus că vrea ca fanii, care sunt interziși pe stadioane din cauza pandemiei de coronavirus, să se întoarcă pe arenele de fotbal din România mai devreme de luna martie. 

ADVERTISEMENT

La începutul lui noiembrie, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, spunea că procedurile legate de reluarea competițiilor sportive care să aibă fani în tribune au fost suspendate din cauza creșterii numărului de persoane care au coronavirus. El zicea că accesul fanilor pe arenele sportive va fi permis atunci când va fi un trend descendent al infectărilor cu COVID-19.

Țara noastră trebuia să joace cu Norvegia, pe 15 noiembrie, pe Arena Națională, în Liga Națiunilor, dar partida a fost anulată de cei de la UEFA pentru că nordicii nu s-au deplasat în capitala României din cauza unui caz de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Când vor reveni românii pe stadion

“Noi ne doream să avem spectatori de până la 30% din capacitatea stadionului la meciul cu Norvegia. Iar de la acest model să putem să deschidem stadioanele şi la meciurile echipelor de club.

Acum să vedem care va fi evoluţia pandemiei în această iarnă, iar când se va relua campionatul să putem să avansăm o asemenea propunere.

ADVERTISEMENT

Primul meci la nivel de naţională va fi în luna martie, iar noi, ca federaţie, ne dorim să avem spectatori pe stadioane mult mai devreme de luna martie”, a declarat Răzvan Burleanu.

Fanii fotbalului au revenit pe stadioane în mai multe țări

Competițiile sportive din țara noastră, care au fost întrerupte la începutul lui martie din cauza pandemiei, au revenit pe 13 iunie, când s-au jucat primele partide din campionatul României.

ADVERTISEMENT

Mai apoi s-au reluat concursurile și la alte sporturi, dar la toate prezența fanilor a fost interzisă, din cauza restricțiilor autorităților în plină pandemie de coronavirus. În Anglia suporterii s-au întors pe stadioane.

Federația Română de Fotbal a aprobat un nou protocol medical care reglementează desfășurarea partidelor în pandemie. Cel mult 250 de oameni au voie să asiste la un joc în interiorul arenei și 60 în vecinătatea stadionului. Echipele din România pierd bani importanți din cauza lipsei suporterilor de pe stadioane.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!