Fotbal intern

Când se vor întoarce fanii pe stadioane! Președintele FRF a făcut anunțul

01.12.2020 | 15:38
Cand se vor intoarce fanii pe stadioane Presedintele FRF a facut anuntul
ADVERTISEMENT

Președintele FRF a spus că vrea ca fanii, care sunt interziși pe stadioane din cauza pandemiei de coronavirus, să se întoarcă pe arenele de fotbal din România mai devreme de luna martie. 

La începutul lui noiembrie, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, spunea că procedurile legate de reluarea competițiilor sportive care să aibă fani în tribune au fost suspendate din cauza creșterii numărului de persoane care au coronavirus. El zicea că accesul fanilor pe arenele sportive va fi permis atunci când va fi un trend descendent al infectărilor cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Țara noastră trebuia să joace cu Norvegia, pe 15 noiembrie, pe Arena Națională, în Liga Națiunilor, dar partida a fost anulată de cei de la UEFA pentru că nordicii nu s-au deplasat în capitala României din cauza unui caz de coronavirus.

Când vor reveni românii pe stadion

“Noi ne doream să avem spectatori de până la 30% din capacitatea stadionului la meciul cu Norvegia. Iar de la acest model să putem să deschidem stadioanele şi la meciurile echipelor de club.

ADVERTISEMENT

Acum să vedem care va fi evoluţia pandemiei în această iarnă, iar când se va relua campionatul să putem să avansăm o asemenea propunere.

Primul meci la nivel de naţională va fi în luna martie, iar noi, ca federaţie, ne dorim să avem spectatori pe stadioane mult mai devreme de luna martie”, a declarat Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Fanii fotbalului au revenit pe stadioane în mai multe țări

Competițiile sportive din țara noastră, care au fost întrerupte la începutul lui martie din cauza pandemiei, au revenit pe 13 iunie, când s-au jucat primele partide din campionatul României.

Mai apoi s-au reluat concursurile și la alte sporturi, dar la toate prezența fanilor a fost interzisă, din cauza restricțiilor autorităților în plină pandemie de coronavirus. În Anglia suporterii s-au întors pe stadioane.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a aprobat un nou protocol medical care reglementează desfășurarea partidelor în pandemie. Cel mult 250 de oameni au voie să asiste la un joc în interiorul arenei și 60 în vecinătatea stadionului. Echipele din România pierd bani importanți din cauza lipsei suporterilor de pe stadioane.

ADVERTISEMENT