Sporturi

Când şi cu cine joacă Ana Bogdan în turul 2 la Roland Garros 2020

29.09.2020 | 19:30
Cand si cu cine joaca Ana Bogdan in turul 2 la Roland Garros 2020
ADVERTISEMENT

Ana Bogdan s-a calificat în turul 2 la Roland Garros 2020, după ce a învins-o pe Timea Babos, socr 6-4, 6-2. A fost prima partidă a româncei după o pauză de o lună şi jumătate, din cauza unei accidentări pe care a suferit-o la Praga.

Deşi a fost condusă cu 4-2 în primul set şi a recunoscut că a avut mari emoţii la revenirea în circuit, Ana a reuşit să preia controlul partidei. A întors primul set cu patru game-uri câştigate la rând, iar apoi şi-a continuat dominaţia şi în manşa secundă.

ADVERTISEMENT

Calificarea în turul 2 la Roland Garros 2020 îi asigură Anei Bogdan un plus de 70 de puncte WTA, dar şi un cec în valoare de 84.000 de euro.

UPDATE 29 septembrie, ora 19:10 / Ana Bogdan și-a aflat adversara din turul doi al turneului de la Roland Garros. Ea o va întâlni joi pe americanca Sofia Kenin (locul 6 WTA), care a trecut în primul tur de Liudmila Samsonova în 3 seturi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3.

ADVERTISEMENT

Adversara Anei Bogdan din turul 2 de la French Open 2020 este învingătoarea dintre Sofia Kenin şi Liudmila Samsonova

Pentru Ana Bogdan urmează în turul 2 un posibil duel cu o deţinătoare de titlu de Grand Slam. O va înfrunta pe învingătoarea dintre Sofia Kenin şi Liudmila Samsonova, partidă care se joacă de la această oră. Kenin a câştigat primul set, 6-4, înainte ca meciul să fie întrerupt din cauza ploii.

Sofia Kenin a câştigat titlul la Australian Open în acest an şi este favorită numărul patru la această ediţie a Roland Garros. Totuşi, nu a reuşit niciodată să ajungă mai sus de faza optimilor de finală la French Open.

ADVERTISEMENT

De altfel, anul trecut obţinea şi primele ei victorii la Paris, la a doua participare la Roland Garros. A trecut de Giulia Gatto-Monticone, apoi a profitat de abandonul Biancăi Andreescu şi, cel mai notabil, a învins-o pe Serena Williams în turul 3.

Era eliminată de Ashleigh Barty, în turul 3, după un meci de trei seturi. Australianca se impunea 6-0 în decisiv şi avea să câştige apoi şi turneul.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan joacă joi în turul 2 de la Roland Garros 2020. Ora de start se anunţă în cursul zilei de miercuri

“Nu m-am gândit deloc la adversara din turul 2, nici nu aveam când. Vom vedea cine va fi între Kenin şi Samsonova, iar apoi vom face un plan pentru a face un meci cât mai bun în turul 2. E clar că eu vreau să obţin mai mult, voi lupta în continuare”, a spus Ana Bogdan.

Marţi s-au disputat ultimele meciuri din turul 1 de la Roland Garros 2020, iar partidele din turul 2 sunt programate pentru miercuri şi joi. Ana Bogdan va juca joi partida din turul 2 de la Paris. Ora de start va fi anunţată în cursul zilei de miercuri.

ADVERTISEMENT