Sport

Când și cu cine joacă Sepsi Sfântu Gheorghe în turul doi preliminar al UEFA Conference League

Sepsi Sfântu Gheorghe și-a aflat adversara din turul doi preliminar al UEFA Conference League, iar FANATIK îți prezintă toate detaliile cu privire la debutul covăsnenilor în cupele europene.
16.07.2021 | 00:03
Cand si cu cine joaca Sepsi Sfantu Gheorghe in turul doi preliminar al UEFA Conference League
Când și cu cine joacă Sepsi Sfântu Gheorghe în turul doi preliminar al UEFA Conference League
ADVERTISEMENT

Echipa patronată de Laszlo Dioszegi a reușit să obțină participarea în cupele europene în urma barajului cu Viitorul Constanța, câștigat cu 1-0 la finalul sezonului trecut.

Sepsi a preluat coeficientul de țară al României și nu a fost cap de serie la tragerea la sorți, însă chiar și în aceste condiții echipa lui Leo Grozavu are ca obiectiv calificarea în fața slovacilor de la Spartak Trnava.

ADVERTISEMENT

Cine este Spartak Trnava, adversara lui Sepsi din turul doi preliminar al Conference League

Spartak Trnava s-a calificat în turul doi al Conference League după ce a câștigat cu 2-0 returul în fața celor de la FC Mosta din Malta. Ținând că Sepsi nu a fost cap de serie, slovacii sunt un adversar mediu, iar covăsnenii au evitat echipe mult mai grele precum FC Basel, FC Copenhaga, Viktoria Plzen, ori Astana, Molde sau Austria Viena.

Spartak Trnava are nu mai puțin de zece jucători străini, niciunul de națională. Macedoneanul Milan Ristovski are 21 de ani și 14 meciuri la naționala U21, în timp ce slovacul Gergely Tumma a jucat două meciuri la naționala U21. Nu a dat niciun jucător la naționala mare care a participat la EURO 2020.

ADVERTISEMENT

Meciurile de acasă le dispută pe un stadion de 19.000 de locuri, iar lotul e evaluat la 8,3 milioane de euro. În sezonul precedent, a terminat pe locul 4 în campionat.

Ce spune Leo Grozavu despre Spartak Trnava

„Întâlnim o echipă cu experiență, campioana Slovaciei în urma cu câțiva ani. O țară care a participat la EURO 2020. Sunt o echipă mult mai omogenă decât noi, dar asta nu înseamnă că vom merge ca mielul la tăiere. Mai mult ca sigur.

ADVERTISEMENT

Am urmărit primele lor două amicale, dar nu sunt jocuri concludente. Au rulat jucătorii și nu au turat motoarele. Au o serie de jucători importanți de la mijloc în sus și știu cam ce joacă din punct de vedere al sistemului. Au o ultimă partidă în Ungaria înainte să înceapă campionatul și mi-am propus să trimit un secund la meciul respectiv”, a spus Leo Grozavu pentru gsp.ro.

Sepsi debutează în Conference League pe vechiul stadion din Sfântu Gheorghe

Sepsi Sfântu Gheorghe va juca primul meci din istorie în cupele europene pe Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe pe data de 22 iulie cu Spartak Trnava, spre bucuria fanilor din oraș, care vor putea vedea „minunea” cu ochii lor. Meciul retur va avea loc pe data de 29 iulie, în Slovacia.

ADVERTISEMENT

Cu toate că Sepsi își construiește un nou stadion, nu va putea juca deocamdată acolo, dar clubul a primit o derogare din partea UEFA, după ce s-au efectuat mai multe modificări la vechea arenă.

Astfel, a fost construit un vestiar nou, cu o suprafață de 30 de metri pătrați, scările au fost reconstruite și au fost montați stâlpi pentru steaguri. Ba, mai mult, a fost asfaltat și un drum care duce spre stadion.

„Au văzut că suntem serioși și că trimitem poze adevărate, nu de pe Marte. Este un lucru extraordinar de mare. În afară de mine, nimeni nu a crezut că va fi posibil. Dar visul nostru, de a juca în cupele europene, abia acum este cu adevărat complet”, a declarat Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi.

Câți bani primește Sepsi pentru calificarea în turul doi al Conference League

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe va fi recompensată și financiar indiferent de rezultatul pe care echipa obține în această dublă manșă. Astfel, covăsnenii vor primi nu mai puțin de 350.000 de euro, ceea ce nu e deloc de neglijat.

În cazul în care Sepsi va obține calificarea, în conturile clubului vor mai intra alți 550.000 de euro. În total, în buzunarele lui Laszlo Dioszegi vor intra 900.000 de euro, o sumă extrem de importantă pentru club în viitorul sezon din Casa Pariurilor Liga 1.

FANATIK a prezentat situația financiară a cluburilor din Liga 1 care au jucat în playoff, iar Sepsi era echipa cu cele mai mari datorii. Astfel, Sepsi Sfântu Gheorghe e pe minus cu 94.949.380 lei (aproximativ 19.200.000 euro).

Nu mă interesează că e Conference, Europa League sau cum se numește. Băieții ăștia extraordinari mi-au îndeplinit visul! – Laszlo Dioszegi

  • 22 iulie e ziua istorică pentru Sepsi în care va debuta în cupele europene
  • 350.000 de euro vor primi covăsnenii pentru calificarea în UEFA Conference League
ADVERTISEMENT