News

Când și de ce va veni valul patru al pandemiei în România. Explicațiile lui Nelu Tătaru

14.04.2021 | 20:39
Cand si de ce va veni valul patru al pandemiei in Romania Explicatiile lui Nelu Tataru
ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, spune că un al patrulea val al pandemiei de COVID-19 este inevitabil și că acesta va fi declanșat de mobilitatea accentuată. Soluția pentru revenirea la o viață cvasi normală este vaccinarea a mai subliniat fostul oficial guvernamental.

Nelu Tătaru: “Cred că valul patru va fi după o mobilitate mai accentuată”

Fostul ministru al Sănătății susține că în acest moment suntem în vârful valului trei, dar nu exclude apariția valului patru mai devreme decât ne-am aștepta.

ADVERTISEMENT

„Cred că valul patru va fi după o mobilitate mai accentuată, dar stați să ieșim din valul trei. Suntem în vârf. Noi, specialiștii, urmăream cele patru barometre: prezența în unitățile de primire urgențe, secțiile de boli infecțioase, terapiile intensive și decesele.

Aceste patru barometre sunt cele care ne spun unde ne aflăm. Mobilitatea e cel mai important indice care dă transmiterea comunitară. Spre exemplu, nu școală propriu zisă e cea problematică, ci modul în care ajunge elevul la școală, alături de bunici, părinți, etc…”, a spus Nelu Tătaru la Gândul Live.

ADVERTISEMENT

Medicul a mai precizat că acum se vaccinează încă cei care își doresc să facă acest lucru, dar că va veni momentul în care ar trebui vaccinați scepticii. Fostul ministru recomandă vaccinarea ca modalitatea cea mai sigură pentru revenirea la o viață cvasi normală.

„În acest moment se vaccinează cei care își doresc vaccinarea. Urmează o a două etapă care trebuie să vină și cei care în acest moment sunt sceptici.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, imunizarea se face prin boală sau prin vaccinare. În acest moment este o concurență între vaccinare și boală.

Sfatul meu pentru ca oamenii să se vaccineze ar fi ca dacă vrem să ajungem la o viață cvasi-normală, trebuie să ne vaccinăm. Lumea trebuie să se vaccineze”, a mai spus Tătaru.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai declarat că ar lua în calcul o revenire la minister, dacă i s-ar propune.

„În acest moment, în condițiile în care partidul meu ar coordona Ministerul Sănătății aș reveni ca ministru”, a spus Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT
Tags: