Fotbal international

Când şi unde se joacă finala Champions League 2019

29.04.2018 | 13:05
Cand si unde se joaca finala Champions League 2019

Finala Champions League 2019 va avea loc la Madrid, pe data de 1 iunie, pe noul stadion al lui Atletico, Wanda Metropolitano. Era de aşteptat ca UEFA să facă acest pas, ţinând cont de bijuteria arhitectonică de care beneficiază acum a doua formaţie de top din capitala Spaniei.

Nu a fost însă Madridul prima opţiune luată în calcul de forul european. Capitala Azerbaidjanului, Baku, părea a se afla în pole position cu Stadionul Olimpic. În cele din urmă însă a fost preferat Madridul, iar azerilor le-a fost atribuită finala Europa League, ceea ce a produs destule nemulţumiri oficialilor de la Baku. UEFA a decis aşadar când şi unde se va juca finala Champions League 2019 şi azerii au acuzat jocuri de interese.

UEFA a decis când şi unde va juca finala Champions League 2019. Cum au reacţionat azerii

Noul stadion al lui Atletico este a patra arenă din Spania care va găzdui finala celei mai prestigoase competiţii europene intercluburi, după Santiago Bernabeu în patru rânduri, Barcelona de două ori şi Sevilla, în 1986, la triumful Stelei. Stadionul a fost construit ca parte a nereușitei încercări a Madridului de a găzdui Campionatele Mondiale de Atletism din 1997 și a fost inaugurat pe 6 septembrie 1994 de către Comunitatea Madrid. A fost închis în 2004 din cauza ofertei orașului pentru Jocurile Olimpice din 2016. În 2013, a trecut în posesia lui Atlético Madrid, care a jucat primul său meci la 16 septembrie 2017. Stadionul a avut o capacitate de 20.000 de spectatori la închidere și a fost redeschis cu o capacitate de de 67.703. Wanda vine de la numele sponsorului chinez şi a costat 30 de milioane euro.

 

Pe 17 septembrie 2017, Wanda Metropolitano a fost inaugurat într-un meci din  Primera Division între Atlético Madrid și Málaga CF. Regele Felipe VI al Spaniei a fost prezent la meci, iar francezul Antoine Griezman a marcat singurul său gol. Pe 27 septembrie 2017, Wanda Metropolitano a găzduit primul său meci din UEFA Champions League. Chelsea a bătut Atlético Madrid 2-1, devenind primul club englez care îi învinge acasă în orice competiție europeană de cluburi, iar prima echipă vizitatoare care câștigă pe noul stadion.