Fotbal international

Când și unde se joacă finala Champions League, în 2018

30.04.2018 | 14:48
Cand si unde se joaca finala Champions League in 2018

Cea mai importantă competiție intercluburi a ajuns la un pas de ultimul act, iar în rândurile de mai jos veți descoperi când și unde se joacă finala Champions League în sezonul 2017-2018.

Cele patru formații ajunse în careul de ași se pot împărți în două categorii: favorite (deținătoarea trofeului Real Madrid și campionaa Germaniei – Bayern Munchen) și outsidere (FC Liverpool și AS Roma).

Când și unde se joacă finala Champions League, în 2018

În 15 septembrie 2016, UEFA a anunțat când și unde se va juca finala Champions League, în sezonul 2017-2018. Oficialii forului european au decis atunci ca marea finală din actualul sezon să aibă loc la 26 mai, pe stadionul Olimpic din Kiev, de la ora 21:45.

Capitala Ucrainei are o populație de apriximativ 2,8 milioane de locuitori. Orașul este considerat ieftin și sigur, iar aici s-au născut mari nume ale fotbalului precum Oleh Blokhin și Valeriy Lobanovskiy.

Stadionul Olimpic din Kiev este situat în centrul orașului și are acum o capacitate de puțin peste 70.000 de locuri. Arena a fost inaugurată la 12 august 1923 și a primit de mai mulște ori îmbunătătțiri, ultima dată cu ocazia Campionatului European din 2012, competiție la care a găzduit cinci meciuri, printre care și finala.

Pe stadionul Olimpic joacă echipa națională a Ucrainei, formația Dinamo Kiev, dar se dispută și partidele importante din competițiile interne, precu, finala Cupei Ucrainei sau Supercupa Ucrainei.

Cine transmite finala ChampionsLeague 2018

Și în acest sezon, finala Champions League va putea fi văzută pe canalele Dolce Sport și Pro TV. Acesta este ultimul sezon în care drepturile sunt deținute de Telekom, iar Pro TV are opțiunea ”free-to-air”, pentru perioada 2018-2021 urmând să aibă loc o nouă licitație. Cea mai mare schimbare o reprezintă faptul că UEFA nu va mai oferi opțiunea ”free-to-air” pentru posturile cu acoperire națională.

Câți bani încasează câștigătoarea Champions League 2018

Câștigarea Champions League însemnaă pe lângă gloria sportivă și un venit uriaș în contul clubului și implicit al jucătorilor, antrenorilor și a celorlalți oameni din organigramă. Astfel, câștigătoarea din acest sezon va primi 15,5 milioane de euro, finala va încasa 11 milioane de euro, în timp ce semifinalistele vor avea în conturi câte 7,5 milioane de euro.

Pe lângă aceste sume, UEFA va mai împărți cluburilor participante în acest sezon de Champions League peste 500 de milioane de euro în funcție de cota de market pool (cota fiecărei piețe de televiziune reprezentată de cluburile participante începând cu faza grupelor). Acestor sume se adaugă și încasările de care fiecare echipă a beneficiat după vânzarea biletelor la fiecare meci pe care l-a organizat.

Cine câștigă Champions League 2018

Învingătoare în ultimele două ediții ale Champions League, formația spaniolă Real Madrid este marea favorită și a actualei stagiuni. După ce a învins-o în deplasare pe Bayern Munchen, scor 2-1, în prima manșă a semifinalelor, ”galacticii” au o cotă de 2,10 la câștigarea trofeului. A doua favorită este echipa erngleză FC Liverpool, care a învins în tur, acasă, cu scorul de 5-2, pe AS Roma. ”Cormoranii” au o cotă de 2,50 la victoria finală.

Învinse în prima manșă a semifinalelor, Bayern și Roma au cote foarte mari la câștigarea trofeului. Nemții au o cotă de 7,00, în timp ce italienii au o cotă de 34,00.

Tags: