Sport

Când şi unde se joacă finala Copei Libertadores, River Plate – Boca Juniors!

27.11.2018 | 20:06
Cand si unde se joaca finala Copei Libertadores River Plate  Boca Juniors
ADVERTISEMENT

Finala Copei Libertadores dintre River Plate şi Boca Juniors se va juca în afara Argentinei. După violenţele care au dus la suspendarea partidei retur, Federaţia de Fotbal din America de Sud (CONMEBOL) a hotărât să mute partida pe alt continent. Manşa retur a finalei River Plate – Boca Juniors se va juca în Florida, la Miami sau în Europa, la Genova. Alte variante sunt Asuncion în Paraguay sau Doha, în Qatar. Forul sud-american a anunţat că meciul va avea loc probabil în weekend-ul 8-9 decembrie.

Violenţele din Argentina au făcut ca partida să fie imposbil de jucat pe teritoriul acestei ţări. Rivalitatea dusă la extrem de fanii celor două echipe a dus la amânarea manşei retur. Iniţial partida care trebuia să decidă cea mai bună echipă de club din America de Sud, ar fi trebuit să aibă loc pe data de 24 noiembrie. Fanii lui River Plate au atacat cu pietre şi gaze autocarul celor de la Boca Juniors, iar câţiva jucători au avut nevoie de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Când şi unde se joacă finala Copei Libertadores, River Plate – Boca Juniors! Meciul are loc la Miami, Genova, Asuncion sau Doha, pe 8 sau 9 decembrie

Atacul asupra autocarului celor de la Boca Juniors a dus la amânarea partidei pentru a doua zi, dar cum jucătorii au avut de suferit, cei de la Boca Juniors au contestat condiţiile inegale de disputare şi au cerut să le fie acordat trofeul la “masa verde”. Forul din America de Sud a judecat cazul şi a ajuns la un compromis. Partida se va juca, dar nu în Argentina. Şi pentru ca riscul să fie şi mai mic, sud-americanii au schimbat până şi continentul.

Manşa retur a finalei Copei Libertadores se va juca la Miami, în Florida sau în Europa pe stadionul pe care apără Ionuţ Radu, Marassi din Genova. Ar mai fi varinata Doha şi Asuncion. Sud-americanii au ales data de 8 sau 9 decembrie. În partida tur, pe legendarul stadion La Bombonera, Boca Juniors şi River Plate au remizat 2-2. Şi atunci partida a avut loc după ce iniţial a suferit o amânare de 24 de ore, dar nu a fost vorba de violenţe. O ploaie torenţială a făcut ca gazonul să fie impracticabil, aşa că meciul s-a jucat a doua zi.

ADVERTISEMENT

  • 6 – 3 este scorul la trofee de Copa Libertadores câştigate între Boca Juniors şi River Plate