Life

Când și unde va fi înmormântat Nelu Ploieșteanu. Dorința arzătoare a rudelor artistului

02.04.2021 | 17:33
Cand si unde va fi inmormantat Nelu Ploiesteanu Dorinta arzatoare a rudelor artistului
ADVERTISEMENT

Nelu Ploieșteanu urmează să fie condus pe ultimul drum zilele următoare, după ce a pierdut lupta cu viața din cauza infectării cu noul tip de coronavirus. Rudele artistului speră să îndeplinească dorința arzătoare a acestuia legat de locul de veci. 

Lăutarul ar fi vrut să fie înmormântat lângă unicul său băiat, Mihai, care a murit la vârsta de 32 de ani, după ce o viață întreagă a stat paralizat la pat din cauza unui vaccin făcut în copilărie. Regretatul cântăreț de muzică de petrecere ar fi vrut să-i aprindă o lumânare copilului, dar nu a mai apucat.

ADVERTISEMENT

Vedeta va fi îngropată lângă băiatul său în cimitirul Străulești, duminică, 4 aprilie. Familia lui Nelu Ploieșteanu speră să fie înmormântat lângă fiu și totodată speră să le fie acceptat cererea de retestare în condițiile în care artistul a fost declarat decedat din cauza virusului din China.

Nelu Ploieșteanu, înmormântare. Unde și când va fi îngropat

Rudele regretatului lăutar speră să-i poate organiza o înmormântare așa cumsecuvine, nu să fie îngropat într-un sac, cum s-a întâmplat zilele trecute cu Cornelia Catanga, care a murit în urma unui stop cardiorespirator cauzat tot de infectarea cu SARV-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Așadar, familia lui Nelu Ploieșteanu vrea ca regretatul cântăreț să fie îngropat fără normele Covid, lângă fiul său, care a părăsit această lume în aprilie 2018.

„S-a dus Ploieșteanu. Povestea dramatică a lui Nea Nelu a fost legată de Mihăiță. O spunea mereu…

ADVERTISEMENT

Mihăiță, băiatul lui, a rămas paralizat la pat în copilărie și un medic i-a spus atunci:
«Dacă vrei să scapi, fă-i un duș fierbinte și deschide geamurile. O să-l tragă curentul și o să moară».

Nea Nelu , tatăl, spunea îngrozit povestea. Și-a îngrijit copilul toată viața, până la 32 de ani când i s-a prăpădit. Azi, nea Nelu l-a reîntâlnit pe Mihăiță. 

ADVERTISEMENT

Am făcut cu nea Nelu audiențe de televiziune istorice, d’alea uriașe, din golden-age-ul televziunii, imposibil de egalat vreodată. Las mai jos un astfel de moment de lăutărie gold.

«Regele audiențelor, zi-mi ora, ziua și vin!» așa-mi răspundea la telefon”, a scris prezentatorul Dan Negru pe pagina sa de Instagram.

„Speram să nu primesc niciodată vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu și să-ți odihnească sufletul în Rai!”, a scris la rândul său jurnalista Mara Bănică pe rețelele de socializare anunțând trecerea în neființă a lăutarului în vârstă de 70 de ani.

ADVERTISEMENT