Sport

Când sunt următoarele meciuri ale României la Campionatul European de handbal feminin! Programul complet

09.12.2018 | 20:35
Cand sunt urmatoarele meciuri ale Romaniei la Campionatul European de handbal feminin Programul complet

După eșecul din partida cu Olanda, scor 24-29, următoarele meciuri ale echipei naționale a României la Campionatul European de handbal feminin se vor disputa marți, 11 decembrie, și miercuri, 12 decembrie. Elevele lui Ambros Martin au șanse mare de calificarea în semifinalele competiției, iar FANATIK vă prezintă programul României până la finalul Grupei a 2-a.

Reprezentativa condusă din teren de superstarul Cristina Neagu va întâlni marți, 11 decembrie, de la ora 19:00, selecționata Spaniei, care nu mai poate prinde unul din primele două locuri care aduc calificarea în semifinalele competiției. Din acest punct de vedere, partida ar putea fi una mai ușoară pentru ”tricolore”.

Când sunt următoarele meciuri ale României la Campionatul European de handbal feminin

Următorul meci al echipei naționale a României la Campionatul European de handbal feminin din Franța este programat miercuri, 12 decembrie, de la ora 19:00, împotriva formației Ungariei, care păstrează șanse de calificare după victoria la limită în fața Germaniei, scor 26-25.

Echipa națională a României a sărbătorit victoria din meciul cu Norvegia, campioana europeană en-titre
Echipa națională a României a sărbătorit victoria din meciul cu Norvegia, campioana europeană en-titre

După jocurile disputate duminică în Grupa a 2-a principală de la Campionatul European, clasamentul este următorul: 1. Olanda – 6 puncte (3 meciuri), 2. România – 4 puncte (3 meciuri), 3. Germania – 4 puncte (4 meciuri), 4. Ungaria – 4 puncte (4 meciuri), 5. Norvegia – 2 puncte (3 meciuri), 6. Spania – 0 puncte (3 meciuri).

Obiectivul României la Euro 2018 este clasarea pe locurile 1-6

În prima fază a grupelor, România s-a clasat pe prima poziție după trei victorii fără mari probleme în fața Cehiei (scor 31-26), Germaniei (scor 29-24) și a campioanei europene en-titre Norvegia (scor 31-23), dar a început cu stângul în grupele principale, fiind învinsă de Olanda, scor 24-29.

Obiectivul echipei pregătite de spaniolul Ambros Martin la Campionatul European este clasarea pe unul din locurile 1-6. Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.