Sporturi

Cînd toată lumea îl credea la pămînt, se întoarce în ring! Ce şansă uriaşă a primit Bute

De doi ani si jumatate, Lucian Bute da totul la fiecare antrenament si viseaza sa castige centura de campion....
13.04.2015 | 08:31
Cind toata lumea il credea la pamint se intoarce in ring Ce sansa uriasa a primit Bute

De doi ani si jumatate, Lucian Bute da totul la fiecare antrenament si viseaza sa castige centura de campion.

De cand a pierdut titlul IBF, in 2012, la Nottingham, in fata lui Carl Froch, romanul a avut o cadere psihica pentru care inca mai trage. A fost prima lui infrangere la profesionisti si un TKO care l-a macinat pe interior si pe care cu siguranta nu il va uita niciodata.Nimeni nu a inteles atunci de ce a stat in corzi si mai ales de ce i-a facut jocul englezului. In anul 2014 a pierdut in fata lui Jean Pascal centura NABF, luptand pentru titlul WBC diamond.

In luna decembrie, boxerul roman trebuia sa lupte cu Roberto Bolonti, insa meciul s-a amanat dupa ce “Mr. KO” s-a accidentat la spate. Bute este antrenat acum de celebru Freddie Roach, omul care pregateste cei mai buni luptatori ai lumii, cum ar fi luptatorul din UFC George St-Pierre sau Miguel Cotto (de 5 ori campion mondial). Alaturi de antrenorul sau, romanul spera sa castige din nou o centura mondiala si sa le demonstreze tuturor ca mai are multe de spus in box.

Romanul a primit asigurari din partea impresarilor sai ca urmatorul meci va fi cu centura de campion pe masa. Decizia pe care o are de luat este insa extrem de importanta. Lucian trebuie sa aleaga un adversar, un drum pe care sa il urmeze, probabil, pana la finalul carierei.

“Are oferte si la 76 de kg si la 81 de kg, deci poate sa se duca la amandoua. Are trei oferte, una din America, cu acesti doi frati, alta fiind revansa cu Froch si oferta de la Adonis. Echipa lui a facut oferta, insa Lucian trebuie sa mai faca niste teste fizice, pentru a se stabili daca poate sa lupte la acest nivel. Apoi se va stii cu siguranta daca va lupta cu Adonis. Cu oricine va lupta, meciul o sa fie pentru centura”, a declarat pentru CANCAN.RO o sursa din stafful tehnic al lui Lucian Bute.

Adonis Stevenson

Canadianul nascut in Haiti are 37 de ani si si-a aparat pana acum titlul WBC de 5 ori. Pentru a castiga centura WBC, Adonis l-a facut KO pe Chad Dawson.

Carl Froch

Inainte de meciul cu Lucian Bute, englezul Froch spunea ca este gata sa agate manusile in cui daca nu va castiga. A reusit insa sa termine meciul foarte repede si sa castige titlul IBF, iar planurile s-au schimbat la 180 de grade. A castigat si tilul WBA, pe care l-a aparat pana acum de doua ori.

Fratii Direll

Lucian Bute ar mai putea lupta cu unul dintre fratii Direll. Anthony are titlul WBC la categoria super-mijlocie, in timp ce Andre lupta pentru titlul IBF la aceeasi categorie, care a ramas vacant.

SURSA: cancan.ro