Life

Când trebuie să bagi ghivecele cu flori în casă și de ce trebuie să ții cont. Sfaturi practice

Plantele și florile au de suferit dacă sunt lăsate afară, în frig, o perioadă foarte lungă de timp. Acum e momentul potrivit să le bagi în casă!
28.09.2021 | 15:50
Cand trebuie sa bagi ghivecele cu flori in casa si de ce trebuie sa tii cont Sfaturi practice
Când trebuie să bagi ghivecele cu flori în casă și de ce trebuie să ții cont. Sfaturi practice. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Temperaturile scăzute, dar și vântul în exces dăunează foarte mult plantelor și florilor care sunt ținute pe balcon, de aceea ele au nevoie să schimbe în sezonul rece ambientul.

Se știe că florile care stau în ghiveci trebuie băgate în locuință atunci când vremea a devenit răcoroasă și termometrul arată mai puțin de 10 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Balconul nu este un spațiu foarte izolat, mai ales dacă vorbim de unul deschis, de aceea plantele și florile nu trebuie lăsate afară mai târziu de 1 octombrie.

Când se iau de pe balcon planetele și florile. Care sunt sfaturile pe care trebuie să le știi

Primul lucru de care trebuie să te asiguri atunci când muți o plantă de pe balcon în locuință are legătură cu dăunătorii. Printre aceștia se numără musculițele albe sau diverse tipuri de păduchi.

ADVERTISEMENT

Așadar, primul sfat practic de care trebuie neapărat să ții cont este să verifici florile și să vezi dacă nu cumva sunt afectate în acest sens.

Specialiștii în domeniu recomandă ca plantele care sunt afectate să fie ținute într-o cameră separată de celelalte până când își revin complet.

ADVERTISEMENT

Toamna este ocazia perfectă pentru a muta plantele în ghivece mai mari, mai încăpătoare, mai ales dacă peste vară au crescut foarte mult.

Cele mai bune ghivece sunt cele din ceramică, care asigură găuri de drenaj, lucru care ajută foarte mult planta atunci când este udată. În plus, respiră în voie.

ADVERTISEMENT

Sfaturile utile legat de plante și flori. Cât de importantă e lumina

De asemenea, un alt aspect de care trebuie să ții cont este pământul. Acesta trebuie ales special în funcție pe florile pe care le ai. Totodată, plantele se pun în casă în funcție de lumină.

Unele flori au nevoie de cât mai multă căldură și lumină, în timp ce altele nu simt nevoia să se încarce de la razele soarelui. Ele pot fi așezate pe diferite obiecte de mobilier din casă.

Totodată, specialiștii mai spun că toamna, după căderea frunzelor, iubitorii de flori pot planta cu foarte mare încredere trandafiri, crizanteme ,lavandă, ghiocei sau narcise.

ADVERTISEMENT
Tags: