Life

Când trebuie să frânezi, de fapt, pentru a scăpa de amenda pistoalelor radar. Toți șoferii trebuie să cunoască acest mic detaliu care face diferența

La ce distanță față de pistoalele radar pot frâna șoferii pentru a scapă de amendă. Detaliul pe care nu mulți posesori de permis de conducere îl cunosc.
25.02.2024 | 10:00
Cand trebuie sa franezi de fapt pentru a scapa de amenda pistoalelor radar Toti soferii trebuie sa cunoasca acest mic detaliu care face diferenta
Când trebuie să frânezi pentru a ”păcăli” radarul. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Radarul este spaima multor șoferi din România. Cei care iubesc viteza și adrenalina cred că au găsit metoda perfectă de a păcăli pistoalele radar. În realitate, raza de acțiune a acestora este mai mare decât cred mulți șoferi, așa că, cel mai bine este să se mențină o limită de viteză.

Metoda prin care mulți șoferi reușesc să ”păcălească” pistoalele radar

În România, majoritatea accidentelor sunt provocate din cauza vitezei. Mulți șoferi ignoră limitele de viteză și apasă accelerația. Însă, cu toții trebuie să știe că un astfel de comportament la volan îi pune atât pe ei în pericol, cât și pe ceilalți participanți la trafic.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare ”inamic” al șoferilor vitezomani este radarul. Fie că vorbim despre pistolul radar sau despre radarul montat pe mașini, nimeni nu scapă dacă acul din bord indică o viteză mult prea mare.

Poliția Rutieră din România este dotată cu 100 de pistoale radar. De asemenea, alte câteva sute sunt montate pe mașinile care ”pândesc” șoferii pe unele dintre cele mai circulate drumuri din țară.

ADVERTISEMENT

Șoferii care iubesc viteza trebuie să știe că, de la anul, Poliția Rutieră va mai primi câteva sute de radare, atât fixe, cât și mobile. Însă, în loc să fie speriați de aceste aparate, șoferii ar trebui să circule cu limita de viteză legală pentru a evita evenimentele neplăcute.

Cu cât timp înainte trebuie să frâneze șoferii pentru a scăpa de amendă

De-a lungul timpului, șoferii din România au demonstrat că nu duc deloc lipsă de inventivitate. Aceștia au găsit metode prin care să păcălească radarul. Însă, puțini știu că, în realitate, nu toate funcționează.

ADVERTISEMENT

Atunci când se apropie de aparatele radar, fie ele mobile sau fixe, unii șoferi vitezomani tind să frâneze brusc. Alții, în schimb, aleg să se ascundă în spatele altor mașini, în speranța că nu vor fi văzuți de radar.

Pistoale radar sunt prevăzute și cu un sistem anti-bruiere. Acest sistem identifică imediat mașinile care au anumite dispozitive menite să bruieze radarul poliției. În aceste cazuri, pistolul radar nu poate măsura viteza și transmite un mesaj de eroare. În acel moment, șoferii respectivi sunt imediat trași pe dreapta.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu cunosc adevărata putere de acționare a pistolului radar, mulți șoferi tind să creadă că astfel de metode îi salvează. Ei bine, puțini sunt șoferii care pot frâna la timp, astfel încât să reușească să păcălească pistolul radar.

Toate pistoalele radar sunt prevăzute să măsoare o anumită viteză limită. Niciun radar nu va măsura o viteză mai mare de 320 km/h. Și, totuși, există o mică excepție care îi poate salva pe șoferi de amendă.

Cei care vor să păcălească radarul, trebuie să știe că pot frâna la o anumită distanță înainte de a intra în raza de acțiune a radarului. Cei care frânează cu 1200 de metri înainte de radar, au șanse ca acesta să nu le depisteze viteza cu care circulă.

ADVERTISEMENT
Tags: