Când trebuie să mănânci, de fapt, dulce. Medicul, supranumit „nutriționistul vedetelor” are câteva adevăruri nespuse. Așa te îngrași fără să îți dai seama, după cum a dezvăluit aceasta pe o rețea de socializare.
Mihaela Bilic le-a vorbit internauților de pe Facebook despre momentul potrivit pentru a consuma ceva dulce. Vedeta susține că produsele care conțin zahăr nu trebuie mâncate niciodată pe stomacul gol sau în afara meselor.
Indicat ar fi ca preparatele culinare sub formă de prăjituri să fie mâncate imediat după mesele principale pentru că în felul acesta zahărul va fi absorbit mai greu în organism, susține medicul nutriționist.
„Zahărul dintr-un desert, de exemplu, se absoarbe mai rapid și mai mult dacă stomacul este gol. Când prăjitura este mâncată la sfârșitul mesei, zahărul se amestecă cu restul alimentelor și viteza cu care trece în sînge este mai mică.
Nu este recomandat să consumăm dulciuri în afara meselor, sub formă de gustare. Tocmai pentru că produc o descărcare bruscă de insulină, hormonul care transformă rapid caloriile din zahăr în grăsime de rezervă.
Și mai e un aspect negativ de care trebuie să ținem cont: creșterea bruscă de glicemie este urmată de o scădere la fel de bruscă a nivelului glucozei în sânge (hipoglicemie), care este percepută ca senzație de foame.
Nu-i așa că, după un dulce, aveți poftă de ceva sărat? Asta este explicația – dulciurile mâncate pe burta goală îngrașă mai tare”, a spus Mihaela Bilic, pe social media.
Mihaela Bilic nu este un mare fan al fructelor, ci dimpotrivă susține că este mai bună o felie de tort de ciocolată decât un kilogram de mere care nu taie deloc pofta de dulce. Fructoza din fructe se asimilează mult mai greu.
Totodată, fructele nu trebuie consumate în exces chiar dacă pot înlocui cu mare succes un desert. E important ca acestea să nu fie văzute ca alimente de bază pentru că nu putem trăi doar cu apa din fructoză.