Life

Când trebuie să mănânci, de fapt, dulce. Mihaela Bilic, adevăruri nespuse. Așa te îngrași fără să îți dai seama

Când e bine să consumăm dulciuri. Nutriționisul Mihaela Bilic a scos la iveală eroarea care duce la acumularea de kilograme în plus.
29.01.2023 | 12:35
Cand trebuie sa mananci de fapt dulce Mihaela Bilic adevaruri nespuse Asa te ingrasi fara sa iti dai seama
Când e bine să consumăm dulciuri. Nutriționisul Mihaela Bilic a scos la iveală eroarea care duce la kilograme în plus. Sursa foto: captură video Youtube / freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Când trebuie să mănânci, de fapt, dulce. Medicul, supranumit „nutriționistul vedetelor” are câteva adevăruri nespuse. Așa te îngrași fără să îți dai seama, după cum a dezvăluit aceasta pe o rețea de socializare.

Când e bine să consumăm dulciuri. Nutriționisul Mihaela Bilic a scos la iveală eroarea care duce la kilograme în plus

Mihaela Bilic le-a vorbit internauților de pe Facebook despre momentul potrivit pentru a consuma ceva dulce. Vedeta susține că produsele care conțin zahăr nu trebuie mâncate niciodată pe stomacul gol sau în afara meselor.

ADVERTISEMENT

Indicat ar fi ca preparatele culinare sub formă de prăjituri să fie mâncate imediat după mesele principale pentru că în felul acesta zahărul va fi absorbit mai greu în organism, susține medicul nutriționist.

„Zahărul dintr-un desert, de exemplu, se absoarbe mai rapid și mai mult dacă stomacul este gol. Când prăjitura este mâncată la sfârșitul mesei, zahărul se amestecă cu restul alimentelor și viteza cu care trece în sînge este mai mică.

ADVERTISEMENT

Nu este recomandat să consumăm dulciuri în afara meselor, sub formă de gustare. Tocmai pentru că produc o descărcare bruscă de insulină, hormonul care transformă rapid caloriile din zahăr în grăsime de rezervă.

Și mai e un aspect negativ de care trebuie să ținem cont: creșterea bruscă de glicemie este urmată de o scădere la fel de bruscă a nivelului glucozei în sânge (hipoglicemie), care este percepută ca senzație de foame.

ADVERTISEMENT

Nu-i așa că, după un dulce, aveți poftă de ceva sărat? Asta este explicația – dulciurile mâncate pe burta goală îngrașă mai tare”, a spus Mihaela Bilic, pe social media.

Mihaela Bilic, despre dulciuri și fructe

Mihaela Bilic nu este un mare fan al fructelor, ci dimpotrivă susține că este mai bună o felie de tort de ciocolată decât un kilogram de mere care nu taie deloc pofta de dulce. Fructoza din fructe se asimilează mult mai greu.

ADVERTISEMENT

Totodată, fructele nu trebuie consumate în exces chiar dacă pot înlocui cu mare succes un desert. E important ca acestea să nu fie văzute ca alimente de bază pentru că nu putem trăi doar cu apa din fructoză.

ADVERTISEMENT